1. L’empresa, que produeix 60.000 ampolles anuals, ha començat a exportar els seus vins a Cuba, República Dominicana, Croàcia i Sèrbia aquest 2024
  2. La companyia ha pogut entrar en aquests nous mercats a partir d’una missió inversa que va organitzar ACCIÓ (Departament d’Empresa i Treball) el 2023 conjuntament amb la Cambra de Comerç de Lleida, i té previst fer el mateix a països com el Japó, Vietnam o Bulgària, entre d’altres
  3. Perinet, que exporta prop d’un 70% de la seva producció, està ubicada a la Morera de Montsant i compta amb quatre vinyes repartides pel territori DOQ Priorat, a tocar dels municipis de Poboleda, Porrera i Torroja del Priorat


El celler català Perinet ha obert mercat a l’Amèrica Central i a l’Europa de l’Est, on preveu exportar fins al 10% de la seva producció anual. En concret, l’empresa ha començat a exportar els seus vins a Cuba, la República Dominicana, Croàcia i Sèrbia. L’any 2023, Perinet va produir 60.000 ampolles de vins i caves.

L’obertura d’aquests nous mercats és resultat de la participació del celler en la missió inversa que ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- va organitzar el 2023 juntament amb la Cambra de Comerç de Lleida. En el marc d’aquesta missió, Perinet va contactar amb diversos potencials clients internacionals que ara li han permès obrir-se en aquests nous mercats.

La CEO de Perinet, Sheri Perricone, destaca “la importància d’expandir-se cap a nous mercats internacionals per al celler”, ja que “diversificar la presència i establir connexions amb nous clients, especialment a escala internacional, és una prioritat clau per l’empresa”. Perricone subratlla “el suport d’ACCIÓ” i remarca “el paper essencial de les trobades entre professionals del sector com a facilitadors d’aquestes noves connexions entre productors i importadors”. “Aquestes reunions sovint serveixen per obrir noves portes i per introduir amb èxit els nostres vins a nous mercats emergents”, diu Perricone.

Perinet forma part de la DOQ Priorat. Les seves vinyes produeixen vi amb varietats locals com la Carinyena o la Garnatxa, i d’altres d’internacionals com Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon.“La barreja de varietats tradicionals amb tècniques contemporànies permet al nostre enòleg, Toni Sánchez-Ortiz, elaborar vins que reflecteixen a la perfecció les característiques climàtiques úniques de la comarca del Priorat”, explica Perricone. A més, Perinet té un compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular, que es materialitza en l’ús d’energia fotovoltaica que genera el 90% de l’electricitat necessària pel dia a dia del celler.

Perinet és un celler de vins català, fundat l’any 1998, establert a La Morera de Montsant (Priorat) i que compta amb quatre vinyes ubicades als municipis de Poboleda, Porrera i Torroja del Priorat. Compta amb una plantilla de 12 treballadors i té la missió d’oferir als consumidors vins d’alta qualitat i sostenibles.

Abans de la missió inversa organitzada per ACCIÓ i la Cambra de Comerç de Lleida, Perinet exportava prop del 70% de la seva producció anual a una quinzena de països en total entre Amèrica del Nord, Europa i Àsia. Els Estats Units és el principal mercat, seguit de Dinamarca, Suïssa, la Xina i el Canadà. A banda d’aquests nous mercats on ja s’ha situat, Perinet preveu fer el mateix els propers mesos al Japó, el Vietnam, Bulgària, Estònia i una dotzena de països més.



Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________


§Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

  1. Facebook @acciocat
  2. Linkedin ACCIÓ