1. ·El cap de l’Executiu ha insistit que el seu Govern “governa per a tothom” i ha posat en valor el projecte de Llei de l'Estatut de Municipis Rurals aprovat pel Govern aquesta setmana
  2. Illa ha visitat les poblacions de Calonge i Sant Antoni i la Bisbal d’Empordà, on ha lliurat el Premi de la Biennal Terracotta, que se celebra aquest cap de setmana a aquesta localitat



El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest matí, durant la visita a la Biennal Terracotta, que se celebra a La Bisbal d’Empordà, que “un país es fa reivindicant la tradició, adaptant-la al moment que estem vivint, generant prosperitat compartida, i exhibint-la i explicant-la desinhibidament”.

El president durant la visita a la Biennal Terracotta (Fotògraf: Jordi Bedmar)
El president durant la visita a la Biennal Terracotta (Fotògraf: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/10/20/16/36/5479a31d-62f0-4cf2-b0a9-8d35643f7f36.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":171221}

Durant l’acte de lliurament del Premi Ceràmica, que ha tingut lloc aquest migdia al Museu que aquesta població dedica a aquesta disciplina, ha insistit que “el compromís del govern de Catalunya és de governar amb els ajuntaments” i fer-ho “no amb confrontació, però tampoc amb una actitud paternalista”. Es tracta que “cadascú pugui actuar des de l’àmbit de les seves competències” i establint “mecanismes de coordinació”.

El cap de l’Executiu, ha recordat que el certamen que se celebra per segon cop, va néixer l’any 2020“com una suma d’esforços” de l’Ajuntament, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, i els Fons Europeus, però també de la col·laboració publico privada. Es tracta, segons el president, d’una “doble dimensió de col·laboració”, ha dit, que ha augurat que “seguirà marcant el futur dels propers anys” , convertint-los en “imprescindibles per a poder fer coses que valguin la pena”, ha reblat.

En aquest context, ha reivindicat la importància de “la tradició” i també la necessitat d’innovar i adaptar-se al present” i ha posat en valor la feina feta per tots els expositors.

El cap del Govern, que també ha visitat l’Ajuntament d’aquesta localitat, ha insistit després de signar el llibre d’honor, que “Catalunya no es pot governar al marge ni sense comptar amb els ajuntaments”. A continuació , el president s’ha reunit amb l’alcalde Oscar Aparicio.

Durant la seva estada al Baix Empordà, el president també ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, on ha insistit que “aquest es un Govern que governa per a tothom” i ha posat en valor el projecte de Llei de l’Estatut de Municipis Rurals aprovat pel Govern aquesta setmana.