1. Durant la seva intervenció, el conseller ha lloat la figura del president Tarradellas de qui ha dit que era “un exemple de lleialtat i lluita en defensa de les institucions catalanes"
  2. L’escriptor i activista, Andreu Trias Trueta, ha rebut el reconeixement del jurat per la seva perseverança en la lluita a favor dels drets de les persones amb síndrome de Down

Durant l’acte d’entrega del Premi Tarradellas Persevera 2024, el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, ha recordat la figura de qui va ser durant més de 38 anys president de Catalunya a l’exili. Per Dalmau, el president Tarradellas representa “la perseverança en la lluita per la defensa de les institucions catalanes i la lleialtat absoluta cap a la institució que encapçalava”. Durant el seu discurs, el conseller ha fet una crida a la responsabilitat col·lectiva de treballar pel benefici de la democràcia, respectant les institucions “més enllà de les aspiracions polítiques de cadascú”, ha dit.

Aquesta edició del Premi Tarradellas Persevera ha coincidit amb la data en què, ara fa quaranta-set anys, el president Tarradellas, acompanyat de la seva dona i la seva filla, emprenia el camí de tornada a Catalunya. Com a explicat el conseller, una de les imatges més recordades d'aquell dia fou l’arribada a territori català d’una furgoneta custodiada pels Mossos d’Esquadra que traslladava part de l’arxiu del president a Barcelona. “Una imatge que serà recordada com la del triomf de la lleialtat en defensa de les institucions catalanes dins d’una Espanya que caminava cap a la democràcia”, ha dit Dalmau.

Finalment, el conseller també ha tingut unes paraules de reconeixement cap a l’escriptor i activista, Andreu Trias Trueta, guanyador de la 4a edició d’aquest premi que reconeix la seva perseverança per tenir una vida independent i lluitar pels drets de les persones amb síndrome de Down. Per Dalmau, Trias és un exemple de “determinació i força davant les adversitats”.

L’acte ha comptat amb la presència del net del president Tarradellas, Guillem Tarradellas; el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran, Xavier Amor; l’alcaldessa de Cervelló, Montse Canas; el diputat delegat de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut; i el president de l’associació d’agermanament amb Saint Martin-le-Beau, Carles Checa.

Premi Tarradellas Persevera

L’Ajuntament de Cervelló va impulsar ara fa quatre anys els Premis Tarradellas Persevera, un reconeixement a accions, persones o entitats que, a través de la perseverança, han aconseguit tirar endavant els seus objectius i generar un impacte positiu a la societat. A més, volen ser un homenatge al president Tarradellas, fill del municipi i imatge de la perseverança per mantenir viva durant més de 38 anys d’exili la memòria de la institució que encapçalava.

En edicions anteriors, el jurat va reconèixer la tasca del metge Bonaventura Clotet, per la seva dedicació a la investigació biomèdica; al músic Jordi Savall, per la seva extensa i brillant carrera musical; i a l’esportista Laia Palau, per la seva entrega a l’esport femení.

Trobada amb l’alcaldessa de Cervelló

Prèviament a l’entrega del premi, el conseller Dalmau i el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran, Xavier Amor, s’han reunit amb l’alcaldessa de Cervelló, Montse Canas, per posar en comú els projectes que s'estan treballant des del municipi per millorar el dia a dia de la ciutadania.




4  

Imatges

Premi Tarradellas Persevera 2024

Premi Tarradellas Persevera 2024 2601875

Ajuntament de Cervelló

Ajuntament de Cervelló 2187341

Ajuntament de Cervelló

Ajuntament de Cervelló 5099249

Premi Tarradellas Persevera

Premi Tarradellas Persevera 2866806