1. Els detinguts falsificaven contractes de lloguer que permetien empadronar-se en el municipi, justificar la convivència, constituir parella de fet i, finalment, accedir a la regularització de la residència per a ciutadans estrangers no comunitaris
  2. L’entramat emprava dones nacionals per a regularitzar la residència de ciutadans xinesos

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Gavà, conjuntament amb la Policia Nacional, van detenir, el 9 d’octubre, un home de 26 anys i dues dones, de 28 i 52 anys, com a presumptes autors del delicte continuat de falsificació documental.

La investigació es va iniciar l’abril d’enguany quan es va tenir coneixement d’empadronaments fraudulents en domicilis de la ciutat de Castelldefels.

Els investigadors van esbrinar com aquests empadronaments fraudulents s’utilitzaven per a justificar la convivència entre dones de nacionalitat espanyola i ciutadans xinesos, posteriorment constituir parella de fet i finalment accedir a la regularització de la residència per a ciutadans estrangers no comunitaris.

Aquests empadronaments fraudulents cercaven principalment enganyar l’Administració i obtenir la regularització de residència de l’Estat espanyol de les persones investigades.

Una vegada establerts els rols i funcions dels principals implicats, el 9 d’octubre, els agents van detenir tres integrants del grup criminal i van denunciar nou persones més via administrativa, amb multes de 6.000 euros per la seva participació en l’entramat de simulacions matrimonials.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Oficina de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 21 d’octubre de 2024