Educació

Marta Cid reclama a la ministra Maria Jesús San Segundo més diners per a educació a Catalunya

query_builder   17 juny 2004 10:44

event_note Nota de premsa

Marta Cid reclama a la ministra Maria Jesús San Segundo més diners per a educació a Catalunya

La consellera d’Educació, Marta Cid, ha reclamat avui en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb la ministra d’Educació, Maria Jesús San Segundo, que l’Estat millori alguns aspectes del finançament del sistema educatiu. En concret, ha plantejat la conveniència que el ministeri assumeixi l’import dels concerts educatius de P3, P4 i P5 d’acord amb un calendari establert i amb l’objectiu d’assegurar a tothom la gratuïtat d’aquests ensenyaments. Cal recordar que el Departament d’Educació ha destinat pel curs 2004/05 un total de 43,9 milions d’euros per finançar el concert del primer curs d’educació infantil i ha incrementat fins al 50% les subvencions a P4 i P5.

En relació al finançament, la consellera Marta Cid també ha reclamat la necessitat de revisar l’import dels mòduls de concert per a la resta d’ensenyaments, que fixa el ministeri. En aquest sentit, ha traslladat a la ministra les demandes que des dels sectors de l’escola privada concertada han plantejat, en les últimes setmanes, a la consellera d’Educació. 

Durant la trobada, que s’ha celebrat en un marc de plena cordialitat a la seu del Departament d’Educació, la consellera ha presentat a la ministra el Pla per a la Llengua i la Cohesió Social, que té com a principal objectiu afavorir l’acollida de nouvinguts als centres educatius i que suposarà un esforç econòmic molt important per al Govern de la Generalitat. En aquest context, Marta Cid ha recordat que és l’Estat qui té totes les competències en matèria d’immigració i, per això, demana a la ministra corresponsabilitat per assumir el cost de la posada en funcionament d’aquest  Pla, que el Departament donarà a conèixer el proper dilluns.

En un altre ordre de coses, durant la trobada, tant la consellera com la ministra han coincidit en la voluntat de treballar conjuntament per elaborar la nova llei d’Educació, que ha de substituir la LOCE i que ha d’assegurar la no invasió de competències de les Comunitats Autònomes. Finalment, Cid ha plantejat la necessitat de reforçar i ampliar els programes en matèria de tecnologies de la informació i de la comunicació per convertir-les en una eina per incrementar la qualitat de l’educació. 

Barcelona, 17 de juny de 2004

`