A partir de demà dimecres i fins el proper 9 de novembre, els centres de Catalunya que imparteixen cicles formatius de Formació Professional d’Hoteleria de Catalunya celebren una Setmana del gust dedicada a fer reflexionar la ciutadania -i en particular, als joves- sobre la importànica d’educar el sentit del gust. Els centres participants són: IES Baix Empordà de Palafrugell (Girona), l’Escola d’Hoteleria i Serveis de Sant Narcís Girona, l’Escola d’Ostalaria de Les-Val d’Aran, de Les (Lleida), l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils (Tarragona)

Al llarg de la setmana s’organitzen, des de cada comarca,  activitats tan diverses com itineraris fotogràfic-gastronòmics, visites als mercats per conèixer els productes de temporada, classes d’iniciació al gust pels nens hospitalitzats, tallers de pastisseria per a l’alumnat d’educació secundària, i altres, de caràcter didàctic i divulgatiu, assajant així una experiència entre nivells educatius diferents: els destinataris, l’alumnat de l’ESO, i els organitzadors, l’alumnat dels cicles formatius de Cuina i Serveis de Restaurant i Bar.

Durant el proper més de gener de 2004, les escoles d’Hoteleria de Formació Professional de Catalunya realitzaran la 1era Jornada Gastronòmica, com acte de cloenda d’aquesta Setmana del gust, amb la finalitat d’anar consolidant la idea d’entendre la gastronomia com un valor cultural, absolutament lligat a la història i a la geografia d’un país.

Aquesta primera Jornada comptarà amb la presència d’associacions i gremis del sector, i de restauradors i xefs de cuina de reconegut prestigi que en acabar llurs comunicacions, lliuraran els premis atorgats a les millors iniciatives realitzades durant aquesta Setmana del gust.

Barcelona, 28 d’octubre de 2003