Educació

La consellera d'Ensenyament assisteix al lliurament dels Quarts Premis de La Vanguardia a l'Escola

query_builder   21 abril 2004 18:00

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament assisteix al lliurament dels Quarts Premis de La Vanguardia a l'Escola

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, assistirà demà dimecres, dia 21 d’abril, a l’acte de lliurament dels Quarts Premis La Vanguardia a l’Escola. L’acte es farà a les 18,00 hores de la tarda, a la Sala Millet del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Els premis, convocats per La Vanguardia amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, pretenen fomentar l’interès per la premsa escrita, la cultura i l’actualitat a les escoles i entre l’alumnat, d’una manera amena i pràctica.

Aquesta quarta convocatòria de premis va adreçada a l’alumnat que cursa el Segon cicle de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el Batxillerat, i enguany hi han participat 23.086 alumnes i 288 centres d’arreu de Catalunya.

L’objectiu de la convocatòria es centra en el redactat, en grups de 4-5 alumnes, d’un text d’opinió a partir d’un tema d’actualitat aparegut en els exemplars de diari que La Vanguardia proporciona a cada centre participant. Al final del concurs, els alumnes del grup que ha estat seleccionat pel centre reben un diploma de participació. Així mateix, tots els centres premiats rebran un diploma acreditatiu i material informàtic per valor de 2000 euros, a escollir segons les necessitats del centre.

Hi ha dos tipus de premis, els territorials i els nacionals. Els territorials consisteixen en 8 premis, un per cada servei territorial d’Ensenyament, atorgant a cada alumne del grup guanyador una reproductor MP3. Els premis nacionals, que es concedeixen a 2 grups d’entre els 8 guanyadors territorials, consistiran en un viatge per a tot el grup d’alumnes i el professor responsable a una capital europea (París o Londres) durant 5 dies.

Premis Territorials:

- Serveis Territorial d’Ensenyament a Barcelona ciutat. IES Juan Manuel Zafra de Barcelona. "Barcelona posa’t guapa".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Barcelona comarques. C. Assís de Premià de Mar. "Escac global".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Baix Llobregat-Anoia. C. The Amnerican School of Barcelona d’Esplugues de Llobregat. "El mayor crimen".

- Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental. IES Montserrat Miró i Vila de Montcada i Reixac. "La dona com a valor de canvi?".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona. Empordà-Sant José de Roses. "Catalunya: una gran platja submergida en el respecte".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida. IES Ribera de Sió d’Agramunt. "Carta a Ferran".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. IES Marcís Oller de Valls. "Adolescència al poder".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre. IES Blanca d’Anjou de Perelló. "Les mirades perdudes".

Premis Nacionals:

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida. IES Ribera de Sió d’Agramunt. "Carta a Ferran".

- Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. IES Narcís Oller de Valls. "Adolescència al poder".

Barcelona, 20 d’abril de 2004