Educació

L'IES-SEP La Garrotxa d'Olot obté la certificació de qualitat ISO 9001

query_builder   30 maig 2003 10:22

event_note Nota de premsa

L'IES-SEP La Garrotxa d'Olot obté la certificació de qualitat ISO 9001

L’IES-SEP La Garrotxa d’Olot ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001  que atorga l’entitat internacional LGAI Thecnological Centre. La concessió de la certificació ISO 9001, que fixa els estàndards internacionals de qualitat, significa el reconeixement a la tasca realitzada en la millora de la qualitat dels  ensenyaments de Formació Professional, ESO i Batxillerat que imparteix aquest centre. L’IES-SEP La Garrotxa és el segon centre públic de Catalunya que rep aquesta certificació. El primer va ser l’IES Lacetània de Manresa, que va rebre la certificació l’any passat.

En l’àmbit de l’ensenyament, la certificació ISO 9001 representa un compromís permanent amb la millora contínua, a través de l’establiment d’objectius, del seguiment i avaluació dels processos i dels resultats, de les auditories periòdiques i de la participació dels diferents sectors de la comunitat educativa, així com de les empreses i institucions de l’entorn. Amb aquest reconeixement, l’IES-SEP La Garrotxa es consolida com un dels centres de referència en l’ensenyament de la formació professional a Catalunya. 

El centre  forma part del projecte Qualitat i millora contínua, impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en què hi participen 30 centres catalans.  L’objectiu d’aquest projecte és l’experimentació de nous models de gestió que cerquin la millora contínua de la qualitat de l’ensenyament per tal de satisfer les necessitats educatives de l’alumnat i compta amb la participació de l’equip humà dels centres, de les famílies i de l’entorn social i econòmic.

A més dels instituts esmentats, es preveu que durant el proper mes de juny altres dos centres catalans aconseguiran la certificació ISO 9001. Es tracta de l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada i l’IES Escola Bonanova de Barcelona. Durant l’any 2004, està previst que altres 10 centres públics obtinguin la certificació de qualitat ISO 9001, fet que contribuirà a la  consolidació d’un sistema educatiu de qualitat al servei de la comunitat educativa.

Barcelona, 30 de maig de 2003