Ahir va tenir lloc l’acte de lliurament de premis del 8è concurs de Webs de Ciència. El concurs, destinat als centres escolars d’ensenyament primari i secundari que hagin elaborat pàgines web de caire científic durant els cursos 2002-2003 o 2003-2004, ha estat convocat  per la Subdirecció General de Tecnologies de la Informació del Departament d’Ensenyament (SGTI) i per la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR) en el marc de la Setmana de la Ciència.

L’acte el va presidir el secretari general del Departament d’Ensenyament, Ramon Farré, i el director adjunt de la Fundació Catalana per a la Recerca, Jordi Mas. Els treballs presentats al concurs es poden consultar a l’adreça: http://www.xtec.es/escola/web_cien/8edicio/treballs.htm.

El jurat atorga els premis atenent a l’edat dels alumnes, l’equilibri entre diferents aspectes dels Webs com ara la incidència curricular, el contingut científic -especialment en relació amb la realització d’activitats de treball i de recerca-, l’originalitat en el plantejament i la presentació de la informació, la interactivitat, la interdisciplinarietat del tema abordat i la composició de l’equip escolar que ha elaborat el treball.

Els treballs guardonats de l’edició d’enguany són els següents:

Primers premis

Educació Infantil i primària De la història del Raval a la història del món

CEIP Drassanes (Barcelona)

Premi: Ordinador multimèdia, cedit per Domènech Serveis Escolars.

ESO Guia d’estalvi energètic

IES Barcelona-Congrés (Barcelona)

Premi: Ordinador multimèdia. Cedit pel Departament d’Ensenyament.

 Batxillerat Còniques

IES Terres de Ponent (Mollerussa)

 Premi: Ordinador multimèdia. Cedit pel Departament d’Ensenyament.

El jurat també ha volgut destacar la implicació de tots els nivells de l’escola en un projecte de caire científic i ha atorgat una Menció especial al treball:

 Edificis de Montcada i Reixac

CEIP Elvira Cuyàs (Montcada i Reixac)

Premi: Escànner 1200 x 2400 dpi. Cedit pel Departament d’Ensenyament.

En tot cas, cal destacar la consolidació del concurs com una activitat de participació dels centres docents en el marc de la Setmana de la Ciència i l’alt nivell de qualitat  de tots els treballs participants, basats en l’esforç i la il·lusió de tots els estudiants i  professors, fent paleses les seves inquietuds innovadores i el seu esperit de recerca.

Barcelona, 14 de novembre de 2003