El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, inaugura demà els XI Tallers de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari. El Departament d’Ensenyament, a través del Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC), organitza bianualment els Tallers de llengua i literatura catalana, que en aquest curs han arribat a la XIa edició i als 20 anys de funcionament: representen, per tant, les jornades amb més tradició dins de la didàctica de la llengua i la literatura catalanes a l’educació secundària.

Els Tallers començaran demà divendres, 6 de febrer, a les 10 hores del matí, i seguiran dissabte 7 de febrer, a la Universitat de Barcelona, Campus de la Vall d’Hebron (Pg. de la Vall d’Hebron, 171) de Barcelona. Aquestes jornades mantenen regularment una participació d’aproximadament 700 docents de secundària de Catalunya.

Les jornades s’han organitzat al voltant de tres eixos principals: La formació i l’actualització de metodologies i continguts del professorat mitjançant conferències; El debat de continguts en el marc dels tallers i de les taules rodones; L’intercanvi d’informacions diverses mitjançant l’espai d’experiències docents.

Les activitats organitzades, proposen un enfocament innovador en el tractament de la didàctica de la llengua, de la lectura i de la literatura. L’onzena edició tindrà com a temes rellevants la didàctica del plurilingüisme i la commemoració de Joaquim Ruyra, Salvador Dalí i les Homilies d’Organyà. Es tractaran també altres temes diversos d’actualitat en la docència de la llengua i literatura.

Per a una informació més completa i actualitzada de les activitats proposades i del procés d’inscripció es pot consultar la pàgina web http://www.xtec.es/sedec/index.htm o bé sol·licitar a l’adreça electrònica tallerca@pie.xtec.es.

Barcelona, 5 de febrer de 2004