El Departament de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen aquesta tardor setze tallers de màgia adreçats a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua


El Departament de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen aquesta tardor setze tallers de màgia adreçats a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL). Aquests tallers de màgia dinamitzats pel mag Eduard Juanola en el marc de la campanya “Quan parles fas màgia”, es duran a terme durant els mesos d’octubre, novembre i desembre a vuit poblacions: Barcelona, Blanes, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Reus, Sabadell, Terrassa i Vila-seca.

Els participants als tallers aprendran a fer alguns jocs de màgia senzills, amb objectes quotidians, aptes per ser interpretats amb èxit en situacions informals (trobades amb amics, reunions familiars, sobretaules, etc.). El taller posa un èmfasi especial en la presentació dels jocs per tal que puguin ser gaudits tant pels espectadors com per la persona que els fa.

Els tallers de màgia són una activitat complementària del programa Voluntariat per la llengua, que coordinen els centres de normalització de Barcelona, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Maresme, Reus, Sabadell, Tarragona, i Terrassa i Rubí. En aquest espai, els aprenents practiquen el català i els voluntaris poden gaudir d’una activitat lúdica, com a mostra d’agraïment per la feina desinteressada que fan.

El VxL, impulsat pel Departament de Política Lingüística i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, és un programa que facilita la conversa en català als aprenents que tenen coneixements bàsics de català i necessiten practicar per adquirir fluïdesa amb voluntaris que el parlen habitualment. Les trobades, presencials o en línia, es fan una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes a l'hora i dia que acordin els dos participants.


1  

Imatges

Taller de la campanya "Quan parles fas màgia" a Vila-seca

Taller de la campanya "Quan parles fas màgia" a Vila-seca 99918