1. 100 empreses i entitats catalanes participen de la mà de la Generalitat, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i Girona Excel·lent, al principal esdeveniment professional del sector de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia a Catalunya
  2. Els expositors catalans presentaran els seus productes icònics, amb tastos, xerrades i mostres gastronòmiques a l’espai de cuina “El Rebost de Catalunya”
  3. Les empreses del sector ecològic adherides a La Gastroteca disposaran del seu espai propi a l’estand ECOTECA, a través de participació rotatòria
Edició de l'any passat
Espai on l'edició de l'any passat els expositors catalans van presentar els seus productes icònics, amb tastos, xerrades i mostres gastronòmiques
{"name":"2024/10/29/11/46/cd0d6115-4fee-4fb8-a98d-28aa7b252d71.jpg","author":"DARPA","type":"0","location":"0","weight":790586}

Prop de 100 productors, empreses i entitats catalanes participen al Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra els dies 4, 5 i 6 de novembre de 2024 al Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, en una actuació coordinada entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, mitjançant Prodeca, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i Girona Excellent.

Les empreses catalanes representen el conjunt de diferents sectors agroalimentaris del país: carn i embotit, productes fine food, oli, vi, peix i marisc i fruita i horta. Totes exposen sota la marca “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”. (Trobareu la llista d’empreses catalanes participants al final de la nota).

Catalunya posarà en valor la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia 2025, sent la primera regió europea que rep aquest nomenament, que premia la diversitat i la riquesa del nostre país. Referent en excel·lència alimentària i gastronòmica i capdavantera en turisme enogastronòmic, Catalunya té una cuina que parla d’història, de paisatges, de la gent que els habita, dels seus costums, de vida, de present i de futur.

El dilluns 4 de novembre, els consellers d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i el d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, assistiran a l'acte de presentació de les activitats i iniciatives vinculades aCatalunya Regió Mundial de la Gastronomia que es duran a terme durant tot l’any 2025.

El Rebost de Catalunya, l’espai per presentar els productes icònics catalans

Durant els tres dies que dura el Gastronomic Forum Barcelona, Prodeca, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida, ha impulsat “El Rebost de Catalunya”, un espai en el que els productors/es catalans/es presents a l’esdeveniment presentaran seus productes icònics destacant-ne els seus atributs, singularitats i les seves aplicacions a la cuina catalana.

Així, s’han programat més de 20 activitats gastronòmiques i de producte, amb tastos per al públic professional assistent, dirigides pels propis productors amb l’objectiu de donar protagonisme al seu producte. L’aula tindrà un aforament per a 32 persones que podran tastar una gran diversitat de productes autòctons com l'oli, la carn, la fruita, la verdura, els vins o els formatges, alguns d’ells amb segell d’origen i qualitat.

Programa d’activitats d’El Rebost de Catalunya:

Dilluns, 4 de novembre

11h – El rebost dels embotits

12h – Productes de territori: Alt Urgell, Les Garrigues i Val d’Aran

13h – L’aperitiu

14h – Curats de mar i muntanya

15.15h – Productes de territori: Urgell i Les Garrigues

16.15h - Maridatge de cervesa i conserves del porc

17.15h – Taula dolça

18.15h – Vins catalans

Dimarts, 5 de novembre

12h – L’art de la conserva

13h – Escola amb productors del Parc a Taula

14h – Presentació Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia amb productes DOP IGP

15.15h – Vins i carn de caça

16.15h – Productes de territori: Noguera, Solsonès i Segrià

17.15h – Les harmonies del formatge

18.15h – Maridatge de formatges i cervesa

Dimecres, 6 de novembre

11h – Begudes gironines per acompanyar un àpat

12h – Escola d'Hoteleria de Lleida amb productors de l'Alt Urgell i el Pla d'Urgell

13h – Oli d’oliva verge extra amb DOP

14h – Carn de proximitat

15.15h – La força de l’oliva arbequina

16.15h – Productes de territori: Segarra i Pla d’Urgell

El sector ecològic participa al Gastronomic Forum Barcelona a l’estand Ecoteca

Mantenint la línia estratègia de Prodeca d’incentivar la competitivitat de les empreses locals, l’espai expositiu comptarà amb una ubicació dedicada exclusivament al sector ecològic. L’estand Ecoteca agruparà una desena d’empreses catalanes certificades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica i presents a l’apartat Ecoteca dins de la Gastroteca, el portal de comercialització de referència dels productes agroalimentaris de Catalunya.

La formula per dinamitzar l’estand Ecoteca serà a través de la participació rotatòria d’empreses catalanes: durant cada jornada quatre empreses d’aquest segment ocuparan els mostradors de l’estand.

Catalunya, segons dades del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, és el primer mercat de productes ecològics de l’Estat i del sud d’Europa, amb una quota de mercat de gairebé 1.300 milions d’eurosi més de 5.300 operadors. Unes xifres que són fruit d'anys de creixement sostingut (des del 2011, la facturació del sector ecològic a Catalunya s'ha multiplicat pràcticament per 10), que ha facilitat les condicions per consolidar la indústria transformadora.

Gastronomic Forum Barcelona, punt de trobada professional del sector

El Gastronomic Forum Barcelona és l'esdeveniment de referència del sector de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia que reuneix anualment restauradors, compradors i distribuïdors especialitzats. Constitueix un punt de trobada idoni per conèixer les novetats del sector, aglutinant un espai d'exposició juntament amb un programa d'activitats i ponències i esdevé una oportunitat per descobrir tendències i novetats, generar negocis i viure experiències gastronòmiques. A l'edició del 2023 hi van assistir més de 18.500 visitants professionals, 360 expositors i 256 ponents.

Empreses catalanes participants:

  1. A mar es espectacular| Maresme | Conserves i productes artesanals
  2. Aigua Pineo | Alt Urgell | Aigua embotellada
  3. Aigua Vilajuïga | Alt Empordà | Aigua embotellada
  4. Antiga Casa Magí | Segarra | Embotits i carns curades
  5. Anxoves Callol Serrats – L’Escala | Alt Empordà | Conserves
  6. Aran Codina | Vall d’Aran | Carn i embotits
  7. Artesania de la croqueta | Tarragonès | Productes preparats
  8. Atavus* Priorat | Priorat | Vi
  9. Biopaumerà* | Ribera d'Ebre | Vi i oli
  10. Ca l'Estevet | Alt Penedès | Restaurant
  11. Cal Cabré 1910 | Vallès Oriental | Xarcuteria, pa i pastisseria
  12. Cal Valls* | Pla d'Urgell | Sucs, melmelades, conserves i fruita seca
  13. Can Bech | Baix Empordà | Melmelades, salses i productes gourmet
  14. Can Galderic | Vallès Oriental | Fruita seca
  15. Can Serrat | Maresme | Carn, embotits i xarcuteria
  16. Càrniques del Pla | Pla d'Urgell | Carn i embotits
  17. Carnisseria Ca l'Angel | Alt Urgell | Carn i embotits
  18. Carquinyolis d'en Manel | Solsonès | Carquinyolis
  19. Casa Mariol | Terra Alta | Vi i vermut
  20. Casanovas 1906 | Vallès Occidental Embotits i productes carnis
  21. Caterí Cuinant Formatges | Moianès | Formatges artesans
  22. Celler Comalats | Segarra | Vi
  23. Celler de Capçanes* | Priorat | Vi
  24. Celler del Miracle | Solsonès | Vi
  25. Celler Matallonga | Garrigues | Vi
  26. Celler Vinya dels Vilars | Garrigues | Vi
  27. Cervesa artesana Minera | Ripollès | Cervesa artesana
  28. Cervesa Espiga | Baix Penedès | Cervesa artesana
  29. Cervesa Lo Vilot* | Segrià | Cervesa artesana
  30. Consell Comarcal del Baix Llobregat
  31. Cooperativa Tres Cadires | Garrigues | Ratafia i licors
  32. Degustus | Les Garrigues | Oli d'oliva
  33. Domenio (Celler Domenys) | Baix Penedès | Vi i cava
  34. Dones arrosseres del Delta | Baix Ebre | Arròs i derivats
  35. Dos deus vermouth | Priorat | Vermut
  36. Elixirs de Ponent | Segrià | Licors i vermuts artesanals
  37. Embotits Ciervo | Segarra | Embotits
  38. Formatgeria Muuu Beee - Fundació Map | Ripollès | Formatge
  39. Formatges Camps | Pla d'Urgell | Formatge
  40. Fruits secs Mas d'en Nogués | Segrià | Fruita seca
  41. FSO Garrigues | Segrià | Fruita seca i oli
  42. Gassó Artesans 1885 | Baix Penedès | Embotits i xarcuteria
  43. Huma Slow Broth | Alta Ribagorça | Brou artesanal
  44. J. Fortuny Fàbregas* | Alt Penedès | Vi
  45. Kin Pollastre! | Bages | Pollastre i productes derivats
  46. La Galeta Artesana* | Gironès | Dolços tradicionals
  47. La Pirata Brewing | Anoia | Cervesa artesana
  48. Lantxaga | Gironès | Carn de caça
  49. L'anxoveta | Maresme | Anxoves i conserves de peix
  50. Licors Onalic | Maresme | Licors
  51. Llivins* | La Cerdanya | Vi
  52. Lluçanès Territori serè / Productes locals
  53. Mallart Artesans xarcuters | Anoia | Embotits artesans
  54. Marmitus-La cuina de la iaia | Maresme | Plats preparats tradicionals
  55. Marnuthem | Pla d'Urgell | Vermut
  56. Masia Still | Alt Penedès | Vinagres
  57. Mel dels Erms | Moianès | Mel
  58. Mel Múria* | Baix Ebre | Mel i derivats
  59. Mels i torrons Alemany | Noguera | Mel i torrons
  60. Molí Albium | Garrigues | Oli d'oliva
  61. Mooma | Baix Empordà | Sidra i derivats de la poma
  62. Mos de Tros | Pla d'Urgell | Melmelades i conserves
  63. Museu de la Confitura | Baix Empordà | Confitures
  64. Nous Panadés | Pla d'Urgell | Fruita seca
  65. Nuasets | La Selva | Fruita seca
  66. Oleum Naturale* | Baix Ebre | OOVE
  67. Oli Cimal | Garrigues | OOVE
  68. Oli Cometes | Garrigues | OOVE
  69. Pernils Can Mateu | Garrotxa | Embotits
  70. Pibernat Alimentaria | Garrotxa | Conserves
  71. Portell | Conca de Barberà | Vi i cava
  72. Productes Naturals Capell | Pla d'Urgell | Mel, melmelada, cremes
  73. Quality Blends Cafès Especials | Alt Penedès | Cafès especials
  74. Radi&Molí de Pomerí | Baix Llobregat | Productes derivats de la poma
  75. RestaurantEl Truc | Urgell | Restaurant
  76. Safrà del Montsec* | Pallars Jussà | Safrà
  77. Sant Miquel de Tudela | Segarra | Fruita seca, oli, melmelades
  78. Tegust | Baix Empordà | Tes i infusions
  79. Terra Fruits | Baix Camp | Oli d’oliva
  80. Torrons Fèlix | Urgell | Torrons i dolços
  81. Urgellet | Pla d'Urgell | Formatge
  82. Vallflorida Xocolaters | Vallès Oriental | Xocolata artesana
  83. Vins Algars* | Terra Alta | Vi
  84. Vita & Co | Vallès Occidental | Sucs de fruita i kombutxa
  85. Xolís d’Adons | Alta Ribagorça | Embotits artesanals
  86. Agència de Desenvolupament del Berguedà
  87. Diputació de Lleida
  88. DOP Costers del Segre
  89. DOP Formatge Alt Urgell i Cerdanya
  90. DOP les Garrigues
  91. DOP Mantega Alt Urgell i Cerdanya
  92. DOP Oli les Garrigues
  93. DOP Pera de Lleida
  94. DOP Siurana
  95. El Moianès ve de gust
  96. Girona Excel·lent
  97. IGP Poma de Girona
  98. IGP Torró d’Agramunt


*Participen a l’estand Ecoteca

2  

Imatges

Edició de l'any passat del Gastronomic Forum Barcelona

Edició de l'any passat del Gastronomic Forum Barcelona 227803

Edició de l'any passat del Gastronomic Forum Barcelona

Edició de l'any passat del Gastronomic Forum Barcelona 641443

1  

Fitxers adjunts

Programació del "Rebost de Catalunya"

Programació del "Rebost de Catalunya"
PDF | 5321282