Vicepresidència, Economia i Hisenda

Homs i Pomés mantenen una reunió de treball amb els grups parlamentaris per fer un seguiment de l'Aliança

Roser Maluquer ha estat nomedada nova administradora de la mútua

query_builder   20 gener 2003 12:39

event_note Nota de premsa

Homs i Pomés mantenen una reunió de treball amb els grups parlamentaris per fer un seguiment de l'Aliança

Roser Maluquer ha estat nomedada nova administradora de la mútua

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, i el conseller de Sanitat, Xavier Pomés, s’han reunit aquest matí amb els membres dels diferents grups parlamentaris que formen part de la Comissió de Política Social del Parlament de Catalunya. En aquesta trobada de treball a la seu del Departament d’Economia, els representants del Govern els han informat en detall del pla de rehabilitació per a L’Aliança, que està pendent de l’aprovació definitiva pel Departament d’Economia i Finances. Aquesta reunió respon al compromís que ambdós consellers van adquirir davant la cambra catalana d’explicar-los amb profunditat aquest pla d’estabilitat de la mútua.

Aquest pla, que ha estat ben rebut pels assistents a la reunió i que també coneixen els professionals de la mútua, garanteix que L’Aliança obtindrà resultats positius en un termini de tres anys. Homs i Pomés han assegurat que no s’obrirà cap expedint de regulació que afecti els treballadors de l’entitat i, a més, han reiterat que la Generalitat mantindrà la mateixa aportació econòmica que fa a la mútua pels serveis que presta al Servei Català de la Salut.

El pla de viabilitat també preveu que L’Aliança incrementarà les prestacions en serveis sociosanitaris i potenciarà la seva activitat asseguradora. Tot això, garanteix l’estabilitat i el creixement futur d’aquesta institució. De fet, els consellers han recordat que durant els darrers mesos l’entitat i els seus professionals han continuat treballant, sense interrupció,  per oferir uns serveis de qualitat a tots els centres que la mútua té a Catalunya.

La reunió també ha servit per informar als representants dels partits del nomenament de Roser Maluquer com a nova administradora de L’Aliança en substitució d’Enric Mangas –el nou director del Servei Català de la Salut– i Miquel Argenté. Maluquer, que també ha assistit a la sessió de treball d’aquest matí, compta amb una reconeguda experiència en l’àmbit de la gestió sanitària i fins ara era la coordinadora de l’àrea d’hospitals de la mútua.

Els membres de la Comissió de Política Social que han assistit a la reunió són: Meritxell Borràs (CiU), Carme Figueras (PSC-CpC), Àngels Esteller (PPC), Josep Huguet (ERC) i Dolors Comas (IC-V).