Economia i Hisenda

Homs diu que el Govern recorrerà la Llei del Mercat de Valors si vulnera les competències de la Generalitat en matèria de caixes

query_builder   11 juny 2003 09:32

event_note Nota de premsa

Homs diu que el Govern recorrerà la Llei del Mercat de Valors si vulnera les competències de la Generalitat en matèria de caixes

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, ha dit aquesta tarda que si l’esmena del Partit Popular a la Llei del Mercat de Valors tiren endavant i es manté el redactat com fins ara, “el Govern no tindrà més remei que interposar un recurs al Tribunal Constitucional ja que es vulneren clarament les competències de les comunitats autònomes”. Homs s’ha mostrat contrari a aquestes modificacions ja que “interfereixen les competències de la Generalitat en matèria de caixes”.

Homs ha explicat que avui la Generalitat de Catalunya té plenes competències en la regulació dels òrgans de govern d’aquestes entitats, és a dir, sobre els Consells d’Administració. Així, el conseller assenyala que les propostes del Partit Popular entren en contradicció amb les competències de Catalunya, ja que es proposa crear comissions depenents dels consells d’administració d’aquestes entitats i, a més, en regulen la seva composició i funció.“Es vol regular sobre els òrgans de govern de les caixes, àmbit en què la Generalitat té totes les competències”, ha dit.

El conseller d’Economia ha afegit que “el Govern Central ha tornat a legislar amb precipitació i amb poca consideració cap al marc autonòmic i cap al model legal de caixes que hi ha a tot l’estat espanyol. S’ha legislat com si les comunitats autònomes no existissin”. Homs, que ha fet aquestes declaracions després de participar en un seminari sobre el blanqueig de capitals, ha explicat que el Govern ha encarregat un informee jurídic per determinar en quin altre aspecte poden també vulnerar les competències de la Generalitat en el cas que el redactat actual s’acabés aprovant.