1. El finançament impulsat per l’Institut Català de Finances (ICF) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ja ha atorgat 135 milions d’euros per ajudar 1.822 pagesos afectats per la inflació i la sequera

La línia de préstecs ICF Agroliquiditat s’ha ampliat amb 37,5 milions d’euros més, un nou increment després que el passat mes d’abril ja s’ampliés amb 35 milions d’euros.

A partir de demà, les persones autònomes i les empreses dels sectors agrari, agroalimentari, forestal i pesquer que s’hagin vist afectades per l’increment de preus, la sequera o la resta de conseqüències del canvi climàtic ja poden sol·licitar de nou el finançament per mitjà del web de la banca pública de promoció. Aquesta línia també està disponible per a les persones autònomes i les empreses dels sectors esmentats que vulguin dur a terme una petita inversió.

Des de l’obertura de la línia, l’ICF ha finançat 1.822 persones beneficiàries amb un total de 135 milions d’euros mitjançant els préstecs ICF Agroliquiditat, import que sumat a l’ampliació d’ara eleva la dotació d’aquesta línia a 172,5M€.

Els préstecs seran a un tipus d’interès fix del 4%, però es comptarà en tots els casos amb una bonificació del 50% per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de manera que el tipus d’interès final serà fix del 2%. El termini de devolució serà de 3 a 6 anys, amb fins a 2 anys de carència inclosos.

A més, cada operació aprovada serà d’un import mínim de 10.000 euros i un màxim de 100.000 euros. De la mateixa manera que en la darrera ampliació, les persones sol·licitants que hagin formalitzat un préstec en el marc d’aquesta línia podran sol·licitar més finançament fins a arribar a un total de 150.000 euros. És a dir, si ja tenien un préstec de 100.000 euros, podran sol·licitar com a màxim 50.000 euros més.

Sobre l’ICF

L’Institut Català de Finances (ICF) és l’entitat financera pública de la Generalitat de Catalunya, i la seva missió principal és impulsar el creixement de les empreses i altres entitats. Finança projectes rellevants i transformadors per mitjà de préstecs i capital, amb un èmfasi especial en la transició ecològica, la reindustrialització i l’habitatge social. L’ICF sol complementar els préstecs del sector financer privat i ofereix terminis d’amortització llargs per facilitar el reemborsament del deute.

Des de 2014, és membre de l’European Association of Public Banks (EAPB), que agrupa la major part dels bancs i de les entitats financeres públiques que operen a Europa.

Per a més informació: www.icf.cat