Economia i Hisenda

Homs convida el mutualisme català a liderar el futur del seu sector a Europa

El conseller ha presidit l'acte de presentació del Llibre Verd de les Mútues a Europa

query_builder   28 octubre 2003 17:36

event_note Nota de premsa

Homs convida el mutualisme català a liderar el futur del seu sector a Europa

El conseller ha presidit l'acte de presentació del Llibre Verd de les Mútues a Europa

“El sector mutual té una llarga tradició a Catalunya. És per això que des de la vostra experiència podeu ser pioners i aportar lideratge a l’hora d’orientar el futur del vostre sector a Europa davant els reptes que plantegen la globalització i la incorporació de les noves tecnologies”. Aquesta és la invitació que el conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, ha fet a representants del sector del mutualisme català durant l’acte d’inauguració de la jornada sobre “L’empresa europea, un nou ordre” organitzada per la Mútua Universal.

En la seva intervenció, el conseller també ha reflexionat sobre el Llibre Verd de les Mútues a Europa que, elaborat per la Comissió Europea, descriu la situació que viu actualment el sector de les societats mutuals al vell continent, i apunta quines són les seves prioritats i reptes de futur davant l’ampliació de la UE.“Aquest és un bon llibre de consulta per conèixer de prop la situació d’un dels sectors més arrelats del teixit empresarial català” afirma el conseller. Segons ha dit, “les seves pàgines ens permetran conèixer més a fons quines són les línies de reflexió i les actuacions que hauran de seguir les mutualitats durant els propers anys, sobretot des de l’àmbit jurídic ”.

A la recerca d’un Estatut de la mutualitat europea

El Llibre verd de les mútues, que descriu les característiques principals d’aquestes societats, també explica el seu mètode de funcionament, i explora els sectors d’activitat en els quals funcionen. Destaca, però, el capítol dedicat a la reglamentació, ja que descobreix algunes llacunes pel que fa als instruments jurídics de què disposen. En aquest mateix sentit, el document insta la necessitat de redactar un estatut de la mutualitat europea, amb una reglamentació comuna per a totes les empreses del sector a Europa. Aquest estatut definiria un marc jurídic adaptat a les peculiaritats de les mútues de manera que poguessin competir en el mercat amb altres formes de societats en igualtat de condicions, i col·laborar més enllà de les seves fronteres sense perdre el seu caràcter mutualista.

“Aquest llibre servirà per donar-li més esperit empresarial a les mútues a Europa”, assegura el conseller. I és que, segons ha dit, “les mutualitats són empreses de ple dret que, al igual que altres formes de societat, hauran d’aprendre a ser més competitives, per enfrontar-se i adaptar-se al reptes de la internacionalització, de la mateixa manera que ho fa el món  empresarial”.

Barcelona, 28 d’octubre del 2003