Cultura

Mieras mostra la seva satisfacció per l'elecció de la Cultura Catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt

La consellera de Cultura viatja avui a Frankfurt

query_builder   6 octubre 2004 12:34

event_note Nota de premsa

Mieras mostra la seva satisfacció per l'elecció de la Cultura Catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt

La consellera de Cultura viatja avui a Frankfurt

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha mostrat la seva “gran satisfacció” després de conèixer el compromís del director de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, Volker Neumann, de què la Cultura Catalana sigui la convidada d’honor en l’edició de l’any 2006 o 2007. Mieras ha destacat la importància d’aquesta notícia per a la projecció internacional de la literatura catalana i ha recordat que precisament la Cultura Catalana és enguany la convidada d’honor de la Fira de Guadalajara, la segona més important del món després de la de Frankfurt. La consellera de Cultura viatja avui a Frankfurt on visitarà la Fira del Llibre i donarà suport als editors catalans presents.

 La consellera Mieras ha assenyalat que la Fira de Frankfurt acull enguany la cultura àrab com a convidada i l’any vinent la coreana i ha afegit que el compromís d’acollir la Cultura Catalana demostra “la vitalitat del sector creatiu i editorial català”.

Any de la Cultura Catalana a Alemanya

D’altra banda, Caterina Mieras ha anunciat la celebració d’un Any de la Cultura Catalana a Alemanya organitzat per la Generalitat en col·laboració amb institucions culturals alemanyes coincidint amb l’edició de la Fira que aculli la Cultura Catalana com a convidada d’honor.

 Durant el seu viatge a Frankfurt, Caterina Mieras es reunirà avui amb diverses personalitats del sector editorial i demà, després de visitar la Fira i, especialment, els estands catalans, oferirà una recepció a les dotze del migdia a l’estand de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (número 5.1 E915). En acabar la recepció, la consellera oferirà una roda de premsa.

 Acompanya la consellera en el viatge a Frankfurt el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana. Un cop a Frankfurt, la consellera serà rebuda pel director de l’Institut Ramon Llull, Xavier Folch.

 La Fira del Llibre de Frankfurt, la més antiga i important del món, es remunta als primers segles de l’Edat Mitjana, en què ja s’hi venien manuscrits. Com a Fira del Llibre apareix documentada al segle XV, només uns anys després de la invenció de la impremta, malgrat que tal com se la coneix avui va néixer l’any 1949, organitzada per l’Associació d’Editors i Llibreters alemanys. L’actual edició, que se celebra fins diumenge vinent, 10 d’octubre, acull 6.691 expositors, procedents de 110 països, en un espai de 170.000 metres quadrats. S’hi exposen més de 350.000 llibres.

Barcelona, 6 d’octubre de 2004

La consellera atendrà els mitjans de comunicació interessats en ampliar aquesta informació.