Cultura

La consellera de Cultura assistirà demà a la inauguració de l'exposició antològica de Dalí a Venècia

La mostra, la més destacada de l'Any Dalí, serà inaugurada pels reis d'Espanya

query_builder   9 setembre 2004 17:15

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura assistirà demà a la inauguració de l'exposició antològica de Dalí a Venècia

La mostra, la més destacada de l'Any Dalí, serà inaugurada pels reis d'Espanya

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, assistirà demà, divendres 10 de setembre, a les sis de la tarda, a la inauguració de l’exposició Salvador Dalí, antològica, que es presenta al Palazzo Grassi de Venècia fins al pròxim mes de gener. La mostra, la més destacada de l’Any Dalí, serà inaugurada pels reis d’Espanya. A l’acte també assistirà la ministra de Cultura, Carmen Calvo.

L’exposició  es podrà veure també al Museu d’Art de Filadelfia (Estats Units) de febrer a maig de l’any vinent. Salvador Dalí, antològica ha estat organitzada per la Fundació Gala-Salvador Dalí, el Palazzo Grassi i el Museu Salvador Dalí de Sant Petersburg. La comissària és Dawn Ades i la comissària adjunta, Montse Aguer.

 La mostra tracta tots els vessants creatius que va conrear Dalí al llarg de la seva vida: pintura, escriptura, objectes, disseny de ballets i exposicions, cinema, teoria i publicitat. Un dels apartats més destacats de l’exposició és el surrealisme, però no s’hi obvien altres aportacions, com ara la primera contribució de Dalí a l’avantguarda europea i el període de postguerra, menys conegut, o tots aquells temes que, més enllà de l’art, el van interessar, com la psicoanàlisi, la mitologia, la història, la ciència, l’òptica, o les teories gestàltiques. Salvador Dalí, antològica inclou també els resultats de les últimes investigacions entorn de l’artista.

Barcelona, 9 de setembre de 2004