El Govern ha aprovat la creació de dues noves seus del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC): el Museu del Ciment Asland de Castellar de N’Hug i el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera. El mNACTEC té la seu central a Terrassa i tres seus més, les dues noves i una tercera, que encara està en fase de projecte, la Farga Palau de Ripoll.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ja ha realitzat les accions museístiques que permeten visitar les dues noves seus. En el cas del Museu de la Colònia Sedó, l’actuació en la sala de turbines ja ha estat realitzada i s’espera que l’INCASOL, propietari dels habitatges obrers, actuï en aquest espai. Pel que fa a la fàbrica de ciment Asland, l’any 2003 es va inaugurar el centre d’interpretació i es va fer una inversió per a la realització d’un recorregut per dins de l’edifici.

A banda de les tres seus esmentades, el mNACTEC ha creat una xarxa de seccions i centres col•laboradors que figuren en el Sistema del Museu de la Ciència, per mitjà d’acords puntuals amb altres museus i col•leccions d’interès. S’inclouen, entre d’altres, el Museu Molí Paperer de Capellades, el Museu de la Pell a Igualada, el Museu del Suro de Palafrugell, el Museu de la Colònia Vidal a Puig-reig, el Museu de la Tècnica a Manresa, el Museu de les Mines de Cercs, i el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

Barcelona, 29 de desembre de 2004