Cultura

La consellera de Cultura lliura les Beques KRTU a la Jove Creativitat 2003 als projectes d'onze artistes

La sala 1000 met-room acollirà una mostra de 16 treballs becats des del 2001

query_builder   27 abril 2004 10:38

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura lliura les Beques KRTU a la Jove Creativitat 2003 als projectes d'onze artistes

La sala 1000 met-room acollirà una mostra de 16 treballs becats des del 2001

Un total d’onze projectes presentats per onze artistes han estat guardonats amb les Beques a la Jove Creativitat 2003, que convoca el centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals), del Departament de Cultura. L’acte de lliurament, que serà presidit pel consellera de Cultura, Caterina Mieras, tindrà lloc divendres vinent, 30 d’abril, a les set de la tarda, a la sala 1000 met-room de Barcelona (Passatge Escudellers, 5). Acompanyarà la consellera la directora general de Promoció i Cooperació Cultural, Assumpta Bailac, i el director del KRTU, Vicenç Altaió.

 L’acte de lliurament de les Beques a la Jove Creativitat 2003 s’ha fet coincidir enguany amb una exposició de 16 treballs de joves becats en les dues últimes convocatòries, corresponents als anys 2001 i 2002. La mostra es podrà veure tot el cap de setmana a la mateixa sala 1000 met-room.

Els onze projectes becats el 2003 són els següents: la performance interactiva Dels miracles a les tecnologies miraculoses, presentat per Aina Bestard Vila; l’espectacle de teatre visual Playground, de Xavier Bobes Solà; l’estudi i exposició interactiva BCN/GPS, d’Oriol Caba i Asensio; un llibre d’imatge i text, de Jordi Carrión Gálvez; el projecte de performance Pren, de Blanca Casas i Brullet; el treball d’investigació escènica multidisciplinar Tree, d’Ernesto Collado Salas; la presa de fotos d’una sèrie sobre accidents de trànsit, d’Anna Ferrer Carné; la realització d’un curt d’animació de Laura Ginés i Bataller; el migmetratge Nummulits, d’Iñaki Lacuesta Gabarain; la construcció de la maqueta Hinterhof, de Pablo Ekaitz Möesler, i la intervenció 1:26 en un tram de metro de la línia 5, de Lluís Raich Soler. El jurat que ha triat els projectes seleccionats està format per l’artista i gestora cultural Macarena G. de Vega, la realitzadora audiovisual Núria Font i el dissenyador Emili Padró.

Les beques tenen per objecte estimular i promoure la jove creativitat, amb especial atenció als components d’innovació, i col·laborar a l’activació de projectes que tinguin possibilitats raonables de ser realitzats en un futur immediat. Hi poden optar els joves que no hagin complert els 30 anys i que estiguin interessats en dur a terme un projecte creatiu en qualsevol dels camps de la cultura. L’edició del 2003 està dotada amb 55.000 euros.

L’acte de lliurament de les beques permetrà als joves donar a conèixer els seus projectes gràcies al visionat d’algunes imatges de suport recollides en un CD-Rom editat pel KRTU. El CD-Rom l’ha realitzat Symbol, el mateix equip de joves dissenyadors als quals s’ha encarregat el guardó, que simbolitza una idea que pren cos, i el disseny gràfic de la invitació de la festa. Symbol està integrat per Núria Torras, Joan Pacheco i Albert Martínez.

Durant l’acte de lliurament de les Beques a la Jove Creativitat 2003 es presentaran les bases de la convocatòria del 2004, oberta fins al pròxim 23 de maig.

Barcelona, 27 d’abril de 2004