Cultura

La Generalitat endega el pla pilot Residències de Dansa amb Andrés Corchero, Lanònima Imperial i Metros

L'ha presentant avui el director general de Promoció Cultural

query_builder   28 novembre 2002 13:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat endega el pla pilot Residències de Dansa amb Andrés Corchero, Lanònima Imperial i Metros

L'ha presentant avui el director general de Promoció Cultural

L’actuació pilot Residències de Dansa, impulsada pel Departament de Cultura, i endegada aquesta temporada, ha propiciat la instal·lació de tres companyies catalanes en tres equipaments públics: Andrés Corchero, a Sabadell (Vallès Occidental); Lanònima Imperial, a  Vic (Osona), i Metros, a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

El projecte Residències de Dansa té com a objectiu potenciar la producció i la difusió de la dansa a partir d’un acord entre un municipi o equipament teatral públic  i una companyia de dansa, per mitjà del qual l’equipament cedeix a la companyia resident diferents béns i serveis mentre que el grup artístic es compromet a difondre la dansa al municipi.

A través del projecte, el Departament de Cultura vol potenciar la estabilitat de les companyies de dansa; convertir espais de difusió de la dansa en espais de producció, implicant així els municipis en l’impuls d’aquesta especialitat artística i ampliar el públic de la dansa.

El Departament de Cultura aporta a l’actuació un total de 171.000 euros (28.452.006 pessetes), distribuïts entre els tres municipis, per a despeses d’activitat i producció de les companyies.

El director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca, ha presentat aquest migdia l’actuació pilot en una roda de premsa en la qual també han intervingut el delegat de Teatre i Dansa, Antoni Bartomeus i la directora d’Endansa Centre de Promoció de la Dansa, Marta Garcia.

Per part de les companyies, a la roda de premsa sobre el pla pilot Residències de Dansa han assistit: Andrés Corchero, Rosa Muñoz i Estefania Benages, d’Andrés Corchero; Rosa Peris, de Metros, i Barbara Vastenavond i Florencia Nava, de Lanònima Imperial. També hi han estat presents el regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Manau; la regidora de Serveis Personals de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Àngels Ponsa, i el regidor de Cultura i Ensenyament de Vic, Just Palma.

Barcelona, 28 de novembre de 2002