Cultura

El retorn a l'activitat professional porta Lluís Jou a deixar la Direcció General de Política Lingüística

El passat desembre va demanar el relleu al conseller Vilajoana

query_builder   13 febrer 2003 10:50

event_note Nota de premsa

El retorn a l'activitat professional porta Lluís Jou a deixar la Direcció General de Política Lingüística

El passat desembre va demanar el relleu al conseller Vilajoana

L’actual director general de Política Lingüística, Lluís Jou, deixarà el càrrec a petició pròpia el mes de març. Jou va demanar el relleu al conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, el passat mes de desembre per motius professionals, ja que ha de fer-se càrrec novament de la seva notaria de Barcelona. D’acord amb el calendari previst, l’acceptació de la renúncia serà proposada pel conseller al Govern de la Generalitat, en la sessió del 4 de març, i serà efectiva un cop es publiqui el Decret corresponent en el Diari Oficial de la Generalitat.

    Lluís Jou i Mirabent (Sitges, 1955) és notari des de 1983, actualment en excedència. Ha exercit a Belmonte (Astúries), Calafell i Barcelona. També és professor de Dret Civil a la Universitat de Barcelona i ha estat membre de la Junta Directiva del Col·legi de Notaris de Catalunya i de la Comissió Jurídica Assessora i promotor de diverses iniciatives socials i culturals a Sitges i el Penedès. El 2 de setembre de 1996 el Govern de la Generalitat el va nomenar director general de Política Lingüística a proposta del llavors conseller de Cultura Joan Maria Pujals. El desembre de 1999, en accedir a la conselleria, Jordi Vilajoana li va renovar la confiança.

    En els escrits de renúncia adreçats al conseller Vilajoana i al president de la Generalitat, Jordi Pujol, Lluís Jou agraeix la confiança rebuda en tot moment i es mostra satisfet d’haver treballat per al Govern de Catalunya en projectes com són, entre d’altres: la Llei de Política Lingüística i la vintena de decrets que s’hi emparen; els més de quaranta convenis amb empreses i organitzacions empresarials per introduir el català en el món socioeconòmic; les actuacions tendents a fer present el català als cinemes; el canvi d’orientació dels cursos de català per a adults que imparteix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) amb la finalitat d’atendre la nova immigració; el rellançament del Centre de terminologia TERMCAT, que ha esdevingut un model de referència a Europa, i els acords amb el Govern de les Illes Balears o la constitució de l’Institut Ramon Llull (IRL).

    Lluís Jou, que és militant d’Unió Democràtica de Catalunya des del 1977, fonamenta la seva renúncia en la conveniència de retornar a la seva activitat professional i expressa el seu compromís amb el projecte polític de Convergència i Unió. En la carta adreçada al president Pujol, afirma compartir plenament la renovació del projecte de la coalició i tenir la seguretat que cap opció política actual pot contribuir a l’enfortiment de la llengua i la identitat del país amb més convicció i més eficàcia.

Barcelona, 13 de febrer de 2003