Cultura

El despatx d'advocats Garrigues es compromet a utilitzar el català en les seves activitats

Segons el conveni subscrit avui, en presència del president de la Generalitat

query_builder   21 gener 2003 10:48

event_note Nota de premsa

El despatx d'advocats Garrigues es compromet a utilitzar el català en les seves activitats

Segons el conveni subscrit avui, en presència del president de la Generalitat

L’empresa d’advocats Garrigues ha manifestat la seva disposició a fomentar l’ús del català en les seves activitats, per mitjà d’un conveni signat avui amb els departaments de Justícia i Interior i de Cultura de la Generalitat, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Jordi Pujol. Han subscrit l’acord la consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert; el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i el soci director de les oficines de Barcelona, Palma i Saragossa de l’empresa J&A Garrigues SL, Fernando Rey Pérez. Han assistit també a l’acte de signatura el director general de Política Lingüística, Lluís Jou, i el soci de l’esmentat despatx d’advocats, Joaquim Triadú.

Amb la signatura d’aquest conveni, el despatx d’advocats Garrigues es compromet, a més de donar ple compliment als preceptes de la Llei de política lingüística, a fer servir amb normalitat el català en les comunicacions empresarials internes i externes; en la retolació i els elements d’identificació i comunicació corporativa; en la informació del seu lloc web sobre els serveis que presten a Catalunya, i en l’atenció al públic.

Segons el conveni, Garrigues es compromet també a promoure el coneixement del català, en especial del llenguatge jurídic i la terminologia especialitzada del sector, per part dels professionals i dels treballadors de l’empresa; a posar a disposició dels seus professionals materials i models de documentació jurídica i en general recursos lingüístics i terminològics; a promoure l’ús del català en els contractes que redacten els advocats i en la documentació  notarial tot informant els seus clients del dret que tenen d’elegir la llengua de l’escriptura, i a utilitzar la terminologia catalana normalitzada o difosa pel TERMCAT en tots els àmbits de la comunicació empresarial i, d’una manera especial, en la documentació jurídica derivada de la seva activitat professional.

Suport de la Generalitat

Per la seva banda, la Generalitat, a través de la Direcció General de Política Lingüística, donarà suport i assessorament tècnic a l’empresa per a la determinació de les necessitats lingüístiques i per a la interpretació dels preceptes de la Llei; atendrà les consultes per a la solució de dubtes de tipus lingüístic i terminològic, i l’assessorarà en la redacció de documentació específica i en relació amb les eines i recursos lingüístics.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, i la Llei orgànica 6/1985, del poder judicial, estableixen que les dues llengües oficials poden usar-se amb plena validesa jurídica a l’Administració de justícia i a la resta d’àmbits del món del dret. L’acord signat avui s’emmarca, a més, en el conjunt d’actuacions per facilitar als col·legis professionals l’aplicació de la Llei de Política Lingüística. Amb aquest objectiu, la Generalitat ha establert diversos convenis de col·laboració amb col·legis professionals de l’àmbit jurídic i judicial, entre els quals figura un conveni amb el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya signat al desembre de l’any 2000.

Barcelona,  21 de gener de 2003