Cultura

El Govern declara festa tradicional d'interès nacional la Fira de la Candelera de Molins de Rei

És la fira agrícola més antiga del Baix Llobregat

query_builder   24 desembre 2002 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern declara festa tradicional d'interès nacional la Fira de la Candelera de Molins de Rei

És la fira agrícola més antiga del Baix Llobregat

El Govern de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana,  ha aprovat avui la declaració com a festa tradicional d’interès nacional de la Fira de la Candelera de Molins de Rei (Baix Llobregat).

La Candelera és la fira agrícola més antiga de les que se celebren al Baix Llobregat. Es va iniciar l’any 1852 com a continuadora de la tradició dels mercats que ja se celebraven en aquesta vila, amb autorització formal, des de l’any 1269. Al llarg dels anys, a més del vessant agrícola, el mercat ha incorporat altres sectors econòmics i sòcioculturals.

La part més emblemàtica de la Fira se situa al voltant de l’església parroquial; a la plaça de la Vila, on s’ubica la Fira d’Art; al pati del Palau Requesens, on hi ha la Fira Ecològica, i al pati de l’Escola Alfons XIII, on s’instal·la la Fira Jove. Les entitats de la vila tenen el seu espai a la plaça del Mercat i al passatge de la Sardana; el sector dels brocanters i del col·leccionisme, a la plaça de la Creu i al passeig de Pi i Margall; finalment, l’artesania i encants ocupen els espais habilitats als carrers Rafael Casanova, Major, del Carril, Rubió i Ors, Doctor Barraquer, Miquel Tort i del Mercat. La Fira es completa amb els espais dedicats als expositors expositors agrícoles i comercials. La Candelera ocupa al voltant de 50.000 metres quadrats.

Actualment, la Fira està regida per un comitè executiu, presidit per l’alcalde de la vila i integrat per representants de les institucions de la població i de la comarca, del món empresarial, i polític de Molins de Rei, que coordina i gestiona cada edició a través d’una oficina específica. La Fira de la Candelera celebrarà la seva 152a edició del 31 de gener al 2 de febrer pròxims. 

Barcelona, 24 de desembre de 2002