Cultura

El Govern acorda declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, la Casa Serra a Barcelona.

query_builder   6 març 2001 10:00

event_note Nota de premsa

El Govern acorda declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, la Casa Serra a Barcelona.

La Casa Serra, situada al carrer Còrsega, 311 cantonada amb Rambla Catalunya, 126 de Barcelona, obra de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, va ser construïda entre el 1903 i 1908. Entre 1943 i 1945 l’arquitecte Josep Maria Pericàs i Morros (assessorat per Puig i Cadafalch a qui el Col.legi Oficial d’Arquitectes havia expulsat desprès de la guerra civil) va edificar un cos d’edifici de planta baixa i dos pisos amb façanes a l’Avinguda Diagonal i a la Rambla Catalunya, com a ampliació del col.legi que en l’època tenia la Congregació de religioses de Santa Teresa.En el 1981 i 1982 es va enderrocar el cos d’edifici bastit als anys quaranta i altres edificis annexos.Posteriorment la Diputació de Barcelona adquirí Can Serra i es va fer càrrec de la seva restauració i de la construcció d’un nou edifici per tal d’instalar-hi les seves dependències.L’edifici actual és el resultat de les diverses modificacions que ha sofert al llarg del temps. La seva configuració original d’edifici entre mitgeres ha desaparegut, donant pas a una construcció aïllada, llevat de la comunicació amb les dependències de la Diputació a l’edifici de nova planta.