Cultura

El Festival Montréal en Lumière protagonitzat enguany per Catalunya s'obre demà amb La Fura dels Baus

Al'acte inaugural assistirà el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   12 febrer 2003 09:53

event_note Nota de premsa

El Festival Montréal en Lumière protagonitzat enguany per Catalunya s'obre demà amb La Fura dels Baus

Al'acte inaugural assistirà el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La companyia teatral catalana La Fura dels Baus obrirà demà, dijous 13 de febrer, el Festival Montréal en Lumière, que enguany celebra la seva quarta edició amb Catalunya com a país convidat. La inauguració comptarà amb l’assistència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.

    L’acte s’iniciarà a les sis de la tarda (hora del Quebec) al saló d’Arts de l’hotel Wyndham. A més del conseller de Cultura, hi intervindran, entre d’altres, el president del consell d’administració i fundador i el president-director general del Festival, Alain Simard i Michel Labrecque, respectivament.

    El Festival, que enguany se celebra fins al pròxim 2 de març, reuneix una variada oferta cultural i artística, una aproximació a la gastronomia de diferents països d’arreu del món i propostes lúdiques que omplen diferents espais d’aquesta ciutat del Quebec.

Fulgor

La Fura dels Baus obrirà el Festival a les set de la tarda, a la Place-des-Arts, amb Fulgor, un espectacle a l’aire lliure coproduït amb la companyia quebequesa Zakouski. Fulgor inclou elements acrobàtics, musicals pirotècnics i lumínics amb projeccions d’imatges que tenen com a fil conductor la geometria dels espais impossibles i l’aspiració de l’home per habitar-los.  L’espectacle està dirigit per Jürgen Müller, de La Fura dels Baus, i Michel G. Barrette, de Zakouski.

    En acabar l’actuació de La Fura i Zakouski, tindrà lloc a la mateixa plaça l’espectacle pirotècnic i musical Le feux du Canada. L’acte inaugural es clourà a les vuit del vespre al teatre Maisonneuve amb el ballet Amelia, de la companyia La La La Human steps.

    A més dels actes d’obertura, el conseller de Cultura assistirà a altres activitats culturals i gastronòmiques programades en el marc del Festival Montréal en Lumière com ara el concert de la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, que tindrà lloc dissabte 15 de febrer, al Centre Pierre-Péladeu, o la conferència del cuiner català Pep Palau sobre el tema Slow food et terroir catalan, que se celebrarà el mateix dia a l’Institut de Turisme i Hoteleria del Quebec. Pep Palau és un dels fundadors del col·lectiu de restauradors “Osona Cuina” i un dels organitzadors del Fòrum Gastronòmic de Vic.

Cuina catalana

El Festival Montréal en Lumière acollirà enguany més de 400 presentacions culinàries i gastronòmiques en el marc de la secció Les Plaisirs de la table (Els Plaers de la taula). Els xefs catalans que hi participaran són, a més de Pep Palau, Àngel Pasqual, Jordi Butrón, Xavier Pellicer, Rafael de Valicourt i Santi Santamaria.

    A banda dels actes culturals i gastronòmics esmentats, el programa del conseller de Cultura al Quebec inclou també entrevistes i reunions de treball amb personalitats com la ministra de Cultura i Comunicacions i de la Carta de la Llengua Francesa, Diane Lemieux, i el president-director general de la Sócieté de Développement des Enterprises Culturelles (SODEC), Pierre Lafleur. Jordi Vilajoana també visitarà la seu social del Cirque du Soleil i els museus d’Art Contemporani i d’Art de Mont-Saint-Hilaire.

    Així mateix, el dilluns, 17 de febrer, el conseller de Cultura, acompanyat del director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Jordi Penas, visitarà l’estudi d’animació en 3D Cinegroupe que està coproduint amb Filmax la pel·lícula Pinocchio 3001. A la visita assistirà el president de Filmax i de l’associació de productors Barcelona Audiovisual, Julio Fernández. Barcelona, 12 de febrer de 2003 Més informació: www.montrealenlumiere.com