FCRI{"name":"2024/11/20/17/39/cca34494-3d1c-4183-8787-75a6f3dc94ab.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":3399139}

Núria Montserrat Pulido, consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenada presidenta de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) pel Patronat de l'entitat. Montserrat és professora d'investigació ICREA i líder del grup de Pluripotència per a la Regeneració d'Òrgans de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). La nova presidenta de l'FCRI és reconeguda internacionalment pels seus treballs pioners en enginyeria de teixits i medicina regenerativa que han contribuït de manera significativa a l'avenç del coneixement en la regeneració d'òrgans, amb potencials aplicacions en la medicina personalitzada.

La consellera de Recerca i Universitats ha compaginat la seva trajectòria de recerca científica amb la gestió. Primer, com a adjunta a la direcció del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i, més recentment, com a adjunta a la direcció en translació clínica a l'IBEC. Ha estat reconeguda amb nombrosos premis al llarg de la seva carrera, en dues ocasions pel Consell Europeu de Recerca. També va rebre el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2021, atorgat per la Generalitat de Catalunya mitjançant l'FCRI, que reconeix la seva contribució innovadora en el camp de la bioenginyeria. Així mateix, va obtenir el Premi Jove Investigador EMBO (2020) de la prestigiosa agència que reuneix alguns dels investigadors de ciències de la vida més brillants del món, de la qual n'és membre.

Segons Núria Montserrat "l’FCRI és un referent en el coneixement i enfortiment de les estructures d'R+D+I a Catalunya". En la seva opinió, la Fundació "articula avui propostes versàtils i d'ampli abast, en la comunicació i divulgació científica, la creació de vocacions i formació STEM, i la promoció de la transferència i l'entesa entre l'àmbit científic i empresarial tant públic com privat que continuarem potenciant".

L'FCRI, entitat privada nascuda el 1986, divulga la recerca i la innovació entre la societat per fomentar la cultura científica, les vocacions cientificotècniques, la relació publicoprivada i l'emprenedoria en aquest àmbit. Compta amb un patronat mixt públic i privat integrat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació “la Caixa”, IberCaja, Endesa, BBVA, Telefónica, Esteve, Irestal Group i Amgen, entre d'altres.