Cultura

El Centre d'Art Santa Mònica obre la temporada amb mostres de Pep Agut, Graham Gussin i Nedko Solakov

El CASM continua apostant per la creació més contemporània

query_builder   2 setembre 2004 11:05

event_note Nota de premsa

El Centre d'Art Santa Mònica obre la temporada amb mostres de Pep Agut, Graham Gussin i Nedko Solakov

El CASM continua apostant per la creació més contemporània

La programació del Centre d’Art Santa Mònica (CASM) per a la pròxima temporada estarà protagonitzada per la creació més contemporània. S’obrirà a principis d’octubre amb mostres del català Pep Agut, el britànic Graham Gussin i el búlgar Nedko Solakov.

La temporada 2004-2005 seguirà el criteri expositiu iniciat el curs passat, amb creadors de diverses nacionalitats i edats, que presenten obres de nova producció per al CASM i exposen de manera paral·lela i simultània. Pel que fa a les activitats paral·leles a les mostres, durant la pròxima temporada es mantindrà la mediateca comissariada coneguda com espai Consulta.

Les exposicions que es mostren actualment al CASM, és a dir, les de Pep Duran, Maria Eichhorn, Florian Göttke i João Tabarra es podran visitar fins al diumenge 26 de setembre.

La programació prevista des de la pròxima tardor fins a principis de març de l’any vinent és la següent:

Pep Agut, Graham Gussin i Nedko Solakov

Del 9 d’octubre al 6 de desembre de 2004

Pep Agut (Terrassa, 1961)

Les obres de Pep Agut exploren el límit entre representació i realitat i aborden problemes com la dificultat de la representació, de lectura i d’adquisició de significat. Per aquest motiu, en les seves peces sol utilitzar recursos per produir enganys, tal com es veurà en l’exposició que realitzarà al CASM.

Graham Gussin (Londres, 1960)

Utilitzant un ampli ventall de mitjans a les seves obres -com ara text, vídeo o dibuix- el treball d’aquest artista es refereix a les nocions de temps, espai i escala. A través de l’ús de títols de ciència-ficció, escenes de vídeo i peces de diàlegs, Gussin explora idees sobre paisatge i moviment.

Nedko Solakov (Cherven Briag, Bulgària, 1957)

L’obra d’aquest artista búlgar, que comprèn diversos gèneres, ha assolit un gran reconeixement internacional. Solakov ha desenvolupat sobre la base del simple propòsit de narrar històries, comentar fenòmens culturals contemporanis i plantejar falses teories científiques amb grans dosis d’humor, un univers propi al mateix temps que arrelat en les tradicions populars dels balcans.

Martí Anson, Filipa César, Daniel Chust Peters i Svetlana Heger

Del 18 de desembre de 2004 al 6 de març de 2005

Martí Anson (Mataró, 1967)

El desencant, el joc amb les expectatives del públic i la subversió de les normes protagonitzen les obres d’aquest artista català.

Filipa César (Oporto, 1975)

Aquesta jove artista portuguesa de reconeguda trajectòria internacional treballa fonamentalment en el camp de la vídeo-instal·lació. Al llarg de l’última dècada ha centrat el seu treball en el vídeo en el món de les aparences, explorant la superficialitat.

Daniel Chust Peters (São Paulo, 1965)

Treballa a partir dels canvis d’escala i els objectes i espais del seu entorn conferint-los funcions diferents. Així, el seu taller ha esdevingut un tema recurrent en la seva obra. El concepte de transformació destaca en tots els seus treballs.

Svetlana Heger (Brno, República Txeca, 1968)

Svetlana Heger treballa sobre la societat de consum, centrant-se en el món de la publicitat i les grans empreses de productes de marca.

Activitats

La primera planta del CASM resta dedicada a les activitats. El primer projecte de la nova temporada, a partir del 17 de setembre, serà Sound and me, comissariat per David Armengol i Martí Manen. Aquest projecte consisteix a donar la paraula a persones implicades en el camp de l’art sonor i reflexionar sobre la seva introducció a l’espai expositiu.

D’altra banda, continua la programació de Consulta, la mediateca comissariada del CASM, un espai de documentació amb vídeos a la carta, hemeroteca i links recomanats al voltant d’un eix temàtic. A partir del 8 d’octubre es presenta Estilistes, anacoretes, desertors del búnker, a cura de Fernando Castro Flores. En aquest projecte es desenvolupa la seva tesi de com en alguns artistes contemporanis, la reacció nihilista davant la realitat, es pot detectar un procés d’aïllament i incomunicació.

Entre les diverses activitats d’aquesta nova temporada destacarà la presència de Chris Smith, ex ministre de cultura britànic, que pronunciarà una conferència al CASM el pròxim 28 d’octubre.

         

Barcelona, 2 de setembre de 2004