Cultura

Davant les declaracions realitzades avui per representants de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya en relació al Pla de Promoció de les Arts Visuals de la Generalitat, el Departament de Cultura manifesta:

query_builder   21 maig 2003 18:52

event_note Nota de premsa

Davant les declaracions realitzades avui per representants de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya en relació al Pla de Promoció de les Arts Visuals de la Generalitat, el Departament de Cultura manifesta:

 El pla de centres d’art arreu del territori català es duu a terme en col·laboració amb els municipis, que són els que prenen la iniciativa de construir-los i que reben el suport de la Generalitat en funció del projecte plantejat i d’acord amb el principi d’equilibri territorial.

 En el cas de Salt, la Generalitat ha apostat per aquesta ciutat, situada al costat de  Girona, perquè l’Ajuntament va presentar un projecte cultural molt ambiciós, com va fer també el de Tarragona.

 El centre d’art La Panera va rebre la subvenció de la Generalitat que va sol·licitar l’Ajuntament de Lleida: un total de 300.500 euros (gairebé 50 milions de pessetes). A més, també d’acord amb l’Ajuntament d’aquesta ciutat, el Departament de Cultura es fa càrrec del 60% (més de vuit milions d’euros) de la inversió que representa la construcció del Museu Episcopal de Lleida, dedicat també a l’art.

 El model de centre d’art previst en el pla és el d’un centre de creació i antena d’esdeveniments artístics, en la mateixa línia del projecte del Centre d’Art Santa Mònica (CASM), que, en canvi, l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) diu que respecta. A més, el model del CASM és equiparable a les “kunshalle” o altres tipus de centres d’art contemporani internacionals que  l’AAVC posa com a exemples.

 Pel que fa a les aportacions destinades per la Generalitat a les arts visuals, el Departament de Cultura recorda que aquesta és una de les prioritats del pressupost d’enguany. La quantitat destinada el present exercici a les arts visuals és de 4.688.588,79 euros (780.115.534 pessetes), és a dir, un 53,4% més que l’any 2002. Pel que fa als centres d’art, la Generalitat destinarà a cadascun d’ells uns 300.500 euros per a la seva construcció i preveu aportar almenys 60.100 més cada any per a activitats.

 Finalment, el Departament de Cultura atribueix a l’oportunisme electoral que l’AAVC no plantegi fins ara la seva valoració del Pla de Promoció de les Arts Visuals de la Generalitat, quan aquest es va presentar públicament el passat mes d’octubre i s’havia donat a conèixer prèviament a representants d’aquesta associació i d’altres institucions i entitats catalanes relacionades amb les arts.

Barcelona, 21 de maig de 2003