Cultura

Barcelona acollirà la cerimònia inaugural de les Jornades Europees del Patrimoni del 2004

El Consell d'Europa ho ha confirmat al conseller de Cultura

query_builder   10 juliol 2003 09:46

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà la cerimònia inaugural de les Jornades Europees del Patrimoni del 2004

El Consell d'Europa ho ha confirmat al conseller de Cultura

Barcelona acollirà l’any 2004 la cerimònia inaugural de les Jornades Europees del Patrimoni, segons ha confirmat José Maria Ballester, director de Cultura i Patrimoni Cultural i Natural del Consell d’Europa, organisme promotor de la iniciativa, al conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Vilajoana. El Consell d’Europa ha escollit l’opció de Barcelona per organitzar l’acte d’inici de les Jornades en resposta a la petició presentada pel conseller Vilajoana que destacava la coincidència amb el Fòrum de les Cultures.

La proclamació de Barcelona ha estat acordada en la darrera reunió dels coordinadors nacionals de les Jornades Europees del Patrimoni i serà ratificada pel Comitè Director del Patrimoni Cultural del Consell d’Europa el pròxim mes d’octubre.

El Consell d’Europa ha valorat especialment en la seva decisió la implicació de la Generalitat en el desenvolupament de les jornades, juntament amb la coincidència amb la celebració del Fòrum de les Cultures. El Departament de Cultura assumirà la coordinació de la cerimònia inaugural, per mitjà de l’Oficina de Gestió de Monuments.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren cada mes de setembre amb l’objectiu de promoure i difondre el patrimoni cultural d’Europa i aconseguir la implicació dels ciutadans en la seva conservació. A Catalunya, les jornades estan organitzades pel Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). La darrera edició de les jornades va comptar amb la participació de 178 municipis, una xifra que va suposar un increment del 37% respecte l’anterior edició.

Barcelona, 10 de juliol de 2003