Cultura

Agenda del Departament de Cultura del 5 al 11 de novembre de 2002

query_builder   4 novembre 2002 20:03

event_note Nota de premsa

Agenda del Departament de Cultura del 5 al 11 de novembre de 2002

DIMARTS, 5

 10:00 h. Palau de la Generalitat. Plaça de Sant Jaume, 4. Barcelona. Presa de possessió dels nous consellers de la Generalitat de Catalunya, sota la presidència del president de la Generalitat, Jordi Pujol. Hi serà present el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.

 13:00 h. Centre Cultural Blanquerna. Serrano, 1. Madrid. Roda de premsa de presentació de l’exposició Antoni Gaudí: Una visió polièdrica. L’obra de Gaudí en la Fotografia Catalana Contemporània, sota la presidència del delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Francesc de Paula Caminal, i del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca. També hi seran presents el director del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC), Oriol Pi de Cabanyes, i el director del KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals), Vicenç Altaió. La inauguració de la mostra tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre. L’exposició ha estat organitzada pel Departament de Cultura, per mitjà del COPEC i del KRTU.

 18:30 h. Espai Tirant lo Blanc. Serveis Territorials de Cultura de Barcelona. Muntaner, 221. Barcelona. Proclamació dels guanyadors del Concurs Fotogràfic La joia de viure, organitzat per Agrupació Mútua amb motiu del seu centenari i inauguració de l’exposició amb els millors treballs fotogràfics. Presidirà l’acte el conseller de Cultura, acompanyat de la coordinadora dels Serveis Territorials de Cultura de Barcelona, Guiomar Amell.

 19:30 h. Cercle d’Economia. Diagonal, 520, 2n, 4rt. Barcelona. Lliurament del VII Premi CEREC (Comitté Européen pour le Rapprochement de l’Economie et la Culture), Premi Europeu a la Responsabilitat Social de les Empreses en la Cultura, organitzat pel CEREC i per l’Associació Espanyola per al Desenvolupament del Mecenatge Empresarial. Hi serà present el conseller Vilajoana, acompanyat del director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Jordi Penas.

DIMECRES, 6

 19:30 h. Palau de la Generalitat. Plaça de Sant Jaume, 4. Barcelona. Inauguració i primera sessió del V Col·loqui sobre Verdaguer, Verdaguer i el segle, en el marc dels actes de l’Any Verdaguer, amb la col·laboració de la Universitat de Vic i la Societat Verdaguer. L’acte serà  presidit del president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Cultura. També hi assistiran el secretari general del Departament de Cultura, Pau Villòria, i el director general de Promoció Cultural.

DIJOUS, 7

 13:00 h. L’Auditori. Lepant, 150. Barcelona. Roda de premsa de presentació del primer concert de la l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb el nou director titular, Ernest Martínez Izquierdo. Hi intervindrà el director general de Promoció Cultural.

 13:15 h. Sala de premsa. Fira de Barcelona. Recinte firal de Montjuïc. Barcelona. Presentació del Diccionari de veterinària i ramaderia, editat pel TERMCAT i Enciclopèdia Catalana, sota la direcció i coordinació científica d’Iscle Selga. La publicació compta amb el suport dels departaments de Sanitat i Seguretat Social i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i la col·laboració del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i la Fundació Agrícola Catalana. Hi assistirà el director general de Política Lingüística, Lluís Jou.

 19:30 h. INEFC (Institut Nacional d’Educació Física a Catalunya). Avinguda de l’Estadi, s/n. Montjuïc. Barcelona. Festa commemorativa del Desè Aniversari dels Jocs Paralímpics 92 Tu també vas ser-hi, sota la presidència del conseller en cap, Artur Mas. També assistirà el conseller Vilajoana, acompanyat del secretari general de l’Esport, Josep Maldonado

 20:00 h. Sala d’actes del Museu Municipal de Granollers. Anselm Clavé, 40-42. Granollers (Vallès Oriental). Conferència sobre el Present i futur de la llengua catalana, a càrrec del director general de Promoció Cultural, dins la XIII Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental, organitzada per Òmnium Cultural.

 22:00 h. Teatre Victòria. Avinguda Paral·lel, 67. Barcelona. Estrena de Sit, l’últim espectacle del Tricicle amb l’assistència del director general de Promoció Cultural.

DIVENDRES, 8

 12:00 h. Biblioteca del Mil·lenari. Plaça del Centre Cultural, s/n. Sant Cugat. (Vallès Occidental). Roda de premsa de presentació del Festival de Poesia a Sant Cugat, organitzat per l’Ajuntament de Sant  Cugat, amb l’assistència del director general de Promoció Cultural.

 16:00 h. Residència d’Investigadors. Hospital, 64. Barcelona. Primer Simposi sobre Gabriel Ferreter, organitzat per la Residència d’Investigadors, amb la presència del director general de Promoció Cultural.

 16:30 h. Hotel Mencey. José Navieras, 38. Santa Cruz de Tenerife. Taula rodona sobre El paper de les Administracions Públiques en la difusió i promoció de continguts àudiovisuals amb dimensió europea, en el marc del simposi Digital Español 2002, organitzat per Socaem (Sociedad Canaria de las Artes Escénicas y de la Música) i Media Desk España. Hi intervindrà el director de l’ICIC.

 21:00 h. L’Auditori. Lepant, 150. Barcelona. Primer concert de la l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb el nou director titular Ernest Martínez Izquierdo, amb la presència del conseller Vilajoana, acompanyat del director general de Promoció Cultural.

DISSABTE, 9

 13:00 h. Zona Esportiva Municipal, s/n. Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental). Inauguració de la piscina coberta municipal de Les Franqueses del Vallès, presidida pel conseller en cap, Artur Mas. També serà present el conseller de Cultura, acompanyat del secretari general de l’Esport.

 21:00 h. Camp Nou. Arístides Maillol, s/n. Barcelona. Partit de futbol corresponent a la novena jornada de la Lliga de Primera Divisió de futbol entre els equips FC Barcelona i el Villarreal, amb l’assistència del conseller de Cultura.

 21:00 h. Teatre Fortuny. Plaça Prim, 4. Reus (Baix Camp). Lliurament del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, organitzat pel Teatre Fortuny de Reus, amb la presència del director general de Promoció Cultural.

DIUMENGE, 10

 13:00 h. Circuit de Catalunya. Mas. Montmeló (Vallès Oriental) Campionat d’Espanya de Gran Turisme i de Fórmula 3000, amb l’asistència del secretari general del Departament de Cultura.

DILLUNS, 11

 12:00 h. Terrassa de l’Escrivà. Platja de Bogatell. Litoral Mar, 42. Barcelona. El conseller de Culturavisitarà el rodatge de la TV movie Iris TV, produïda per Diagonal Televisió i Televisió de Catalunya. Acompanyarà el conseller el director de l’ICIC.

 19:00 h. Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB). Gran Via de Les Corts Catalanes, 585. Barcelona. Acte de Final d’Estudis de la cinquena promoció del Graduat Superior de Cinema i audiovisuals, amb l’assistència del conseller Vilajoana, acompanyat del director de l’ICIC.

 21:00 h. L’Auditori. Lepant, 150. Barcelona. Inauguració de la VI edició del Festival Internacional de Televisió de Barcelona i de les Jornades de l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil (OETI). Hi serà el present, per delegació del president de la Generalitat, el conseller Vilajoana, acompanyat del director de l’ICIC.

Barcelona, 4 de novembre de 2002