Cultura

AGENDA DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

DEL 26 DE NOVEMBRE AL 2 DE DESEMBRE DE 2002

query_builder   26 novembre 2002 10:55

event_note Nota de premsa

AGENDA DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

DEL 26 DE NOVEMBRE AL 2 DE DESEMBRE DE 2002

DIMARTS, 26 

 

11:00 h. Fundació Taller de Guionistes. Església, 4-6. Barcelona. Inauguració de les noves instal·lacions del Taller de Guionistes i presentació del llibre Guión, sustancia, estructura, estilo y principios de la escritura de guiones, d’Alba Editorial, a càrrec del seu autor, Robert McKee. Hi assistirà el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Jordi Penas.

13:00 h. Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet. Buenos Aires, 56-58. Barcelona. Presentació de la Taula Assessora de l’Esport Català, formada per esportistes d’elit en actiu o retirats, a càrrec del secretari general de l’Esport, Josep Maldonado. Hi seran presents també els integrants de l’òrgan assessor: Enric Masip, Àlex Corretja, Àlex Crivillé, Araceli Segarra, Melcior Mauri, Gaby Cairo, Jose Mari Bakero, Mercè Martí, Sònia Guirado, Lluís Miquel Santillana, Jordi Cervera i Jordi Llopart.

19:00 h. Galeria Trama. Plaça Alfonso Martínez, 3. Madrid. Inauguració de la galeria Trama i de l’exposició col·lectiva Espacio Intimo, comissariada per Fernando Huici, amb la presència del director de l’ICIC.

19:30 h. Museu d’Història de Catalunya. Plaça de Pau Vila, 3. Barcelona. Inauguració de l’exposició commemorativa del 25è aniversari de La Roda, associació cultural destinada a elaborar espectacles per a infants, sota la presidència del president de la Generalitat, Jordi Pujol. També hi assistirà el president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalaana (CPCPTC), Joan Vidal i Gayolà, per delegació del conseller de Cultura. 

20:30 h. Palau Robert. Passeig de Gràcia, 105. Barcelona. Acte commemoratiu del 25è aniversari de La Guía del Ocio, amb l’assistència del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca. 

21:30 h. Saló dels Miralls. Gran Teatre del Liceu. La Rambla 51-59. Barcelona. Lliurament del premi FITEC 2002 a la inversió en tecnologia, organitzat per La Fundació Catalana per a la Recerca, en el marc d’Expoquimia, Saló Internacional de la Química. Presidirà l’acte el conseller en cap, Artur Mas. També hi assistirà el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana.

DIMECRES, 27

9:00 h. Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Arquitecte Rovira, 2. Tarragona. Obertura de les Jornades sobre la Llengua a les Comarques de Tarragona 2002, organitzades per la Generalitat de Catalunya juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Universitat Rovira i Virgili i els ajuntaments de Tarragona i de Reus. Hi intervindrà el director general de Política Lingüística, Lluís Jou.

 

12:30 h. Sala de Graus de la Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Campus de Bellaterra. Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Presentació del Diccionari de veterinària i ramaderia, editat pel TERMCAT i Enciclopèdia Catalana, amb el suport dels departaments de Sanitat i Seguretat Social i d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i la col·laboració del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i la Fundació Agrícola Catalana. L’acte serà presidit pel degà de la Facultat de Veterinària, Josep Gasa. També hi seran presents la directora del TERMCAT, Rosa Colomer, i el director i coordinador científic de la publicació, Iscle Selga.

17:30 h. Fira de Barcelona. Montjuïc-1. Avinguda Maria Cristina, s/n. Barcelona. Inauguració de l’exposició Tot és química, organitzada en el marc del Saló Expoquimia. Hi assistirà el conseller de Cultura.

19:30 h. Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Montjuïc. Barcelona. Inauguració de l’exposició fotogràfica Els ulls de Verdaguer, comissariada per David Balsells, amb fotografies de Toni Catany, Humberto Rivas i Otho Lloyd, entre d’altres, i organitzada en el marc dels actes commemoratius de l’Any Verdaguer. L’acte serà presidit pel conseller Vilajoana. Acompanyarà el conseller el director general de Promoció Cultural.

19:30 h. Institut Català de Cooperació Iberoamericana. Còrsega, 299. Barcelona. Presentació de la publicació de les actes sobre Bilingüisme a Amèrica i a Catalunya del I Fòrum Amer-i-Cat. Presidirà l’acte el director general de Política Lingüística.

 

DIJOUS, 28

Del 28 al 30 de novembre. Gran Hotel Melià Salinas. Avinguda Islas Canarias, s/n. Costa Teguise. Lanzarote. IV Spanish Film Screenings de Lanzarote, organitzat per l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), la Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE), l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), el Cabildo de Lanzarote i el Govern de les Canàries.  Hi assistirà el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

12:00 h. Palau Marc, seu del Departament de Cultura. Rambla Santa Mònica, 8. Barcelona. Roda de premsa de presentació  de l’actuació pilot Residències de Dansa, a càrrec del director general de Promoció Cultural. També hi serà present el delegat de l’Àrea de Teatre i Dansa, Antoni Bartomeus i la directora d’Endansa Centre de Promoció de la Dansa, Marta Garcia.

19:30 h. Teatre Tívoli. Casp, 8. Barcelona. Gala de la 49 edició dels Premis Ondas 2002, convocats per Ràdio Barcelona-Cadena SER, amb el lliurament de 33 guardons. Hi serà present el conseller de Cultura.

19:30 h. Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Plaça dels Àngels, 1. Barcelona. Inauguració de l’exposició Muntadas. On traslation: Museum, amb l’assistència del director general de Promoció Cultural.

DIVENDRES, 29

12:30 h. Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet. Buenos Aires, 56-58. Barcelona. Lliurament del premi Ernest Lluch al Civisme en l’Esport, organitzat per la Fundació Ernest Lluch, a l’entrenador Guus Hiddink. Presidirà l’acte el secretari general de l’Esport.

19:00 h. Sala d’Actes del Centre Cultural de Ripollet. Rambla de Sant Jordi, 2-4. Barcelona. Ripollet (Vallès Occidental). Presentació de l’Any Solà 1902-2002, en commemoració del centenari de la mort del pintor Andreu Solà. A la presentació assistirà el conseller Vilajoana.

21:00 h. Sala Annexa al Museu del Futbol Club Barcelona. Arístides Maillol, s/n. Barcelona. Sopar de commemoració del 103 anys d’existència del FC Barcelona, amb la presència del conseller de Cultura, per delegació del president de la Generalitat.

 21:30 h. L’Auditori. Lepant, 150. Barcelona. Concert Memorial Joaquim Serra, a càrrec de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Hi assistirà el director general de Promoció Cultural. 

21:30 h. Teatre de la Passió d’Esparreguera. Passeig Marimon, 83-89. Esparreguera (Baix Llobregat). Passi del film El Judas (1952), dirigit per Ignacio F.Iquino i produït per IFI produccions, que està basat en les representacions de la Passió d’Esparreguera. Hi serà present el president del CPCPTC.

DISSABTE, 30

10:30 h. Palau Blaugrana. Avinguda Arístides Maillol, s/n. Barcelona. Celebració dels partits de futbol per a nens Futbol Plec 2002, amb l’assistència del secretari general de l’Esport.

12:30 h. La Vall de Boí. (Alta Ribagorça). Inauguració de les obres de restauració de l’església romànica de la Nativitat de Durro, sota la presidència del conseller de Cultura.

19:00 h  Local Social de la Colla Joves Xiquets de Valls. Carrer d’en Gassó, 20. Valls (Alt Camp). Col·locació de la primera pedra de l’ampliació del local social de la Colla Joves Xiquets de Valls, sota la presidència del president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Cultura.

22:00 h. Esbarjo parroquial de Blanes. Plaça de l’Església Santa Maria, s/n. Blanes (Selva). 4a edició del Concurs de Sardanes per a Joves Compositors, organitzat pel col·legi Santa Maria i per la colla sardanista Sa Palomera. Hi assistirà el president del CPCPTC. 

DILLUNS, 2 DE DESEMBRE

10:45 h. Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM). Professor Aranguren, s/n. Madrid. Inauguració de la XIII Assemblea General Mundial d’ICOMOS (Consejo Internacional de Monumentos y Sitios) amb l’assistència del director general del Patrimoni Cultural, Marc Mayer.

 Barcelona, 25 de novembre de 2002