Serà presentat demà en un acte on hi seran presents el Secretari General del DARP, Germà Gordó, el president de lOCUC, Àngel Tarrés, el president de PROVEDELLA, Ricard Molins, i la Nutròloga, Magda CarlasEn el decurs de lacte també es presentaran les dades de recuperació del consum daquesta carn després que els anys 2000 i 2001 tingués una forta davallada amb motiu de laparició de la malaltia de lEEB.Demà, dia 10 de setembre, es presentarà amb roda de premsa el nou distintiu que el Centre de Promoció de la Carn de Vedella (PROVEDELLA), amb el suport del Departament dAgricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP), i la col·laboració dentitats com lOrganització de Consumidors de Catalunya, (OCUC), ha elaborat per tal de donar resposta a les necessitats i al compromís dels ramaders de boví catalans amb la qualitat i la seguretat alimentària com a garantia del consumidor final, tot garantint la traçabilitat daquest producte.LActe serà presidit pel Secretari General del DARP, Germà Gordó, i comptarà amb la presència del president de lOCUC, Àngel Tarrés, el president de PROVEDELLA, Ricard Molins, la Notròloga, Magda Carlas, i el Director General dIndústries i Qualitat Agroalimentària del DARP, Enric Segarra.En el decurs de lacte també es presentaran les dades de recuperació del consum daquesta carn després que els anys 2000 i 2001 tingués una forta davallada amb motiu de laparició de la malaltia de lEEB. Així mateix, es presentarà un informe, elaborat per diversos especialistes, i dirigit per la Dra. Magda Carlas, sobre les qualitats nutritives de la carn de vedella i la nova cuina daquest producte per adaptar-lo als nous costums de la societat.A Catalunya hi ha 7.784 explotacions de bestiar boví, de les quals 5.531 produeixen boví de carn amb destinació a la indústria de la carn i al consumidor. El nombre de caps de bestiar per aquesta última finalitat és de 546.020 caps, el 80% del total del bestiar boví que hi ha a les diverses comarques de Catalunya (692.300 caps).
Nou distintiu per garantir la traçabilitat de la carn de vedella
event_note Nota de premsa