Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Les obres dels regadius de les comarques de Lleida segueixen el calendari previst

query_builder   9 setembre 2003 10:50

event_note Nota de premsa

Les obres dels regadius de les comarques de Lleida segueixen el calendari previst

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Francesc Xavier Ballabriga, ha assegurat avui que les obres de construcció de les diferents xarxes de regadiu de les comarques de Lleida estan duent-se a terme dins el calendari establert.

En concret, Francesc Xavier Ballabriga Rural ha  destacat que les obres de la xarxa de regadiu del Segarra-Garrigues, així com les del Segrià Sud, s’estan desenvolupant a bon ritme. Així mateix, ha recordat que les obres que s’estan realitzant del canal Algerri-Balaguer que afecten als termes municipals de Torrelameu, Castelló de Farfanya i Menàrguens, estaran finalitzades en el termini de dos anys , la qual cosa garantirà la diversificació dels cultius de la zona. “El Pla de Regadius aprovat pel Govern constitueix l’última oportunitat per posar en marxa les grans obres hidràuliques que s’han fixat per a Catalunya. L’Administració catalana, doncs, es compromet a aportar els recursos per materialitzar els projectes previstos, tot comptant amb el suport dels seus beneficiaris”, ha manifestat Ballabriga.

Per una altra part, Francesc Xavier Ballabriga ha remarcat que la Generalitat destinarà ajudes agroambientals a les àrees que han quedat excloses de la zona regable del canal Segarra-Garrigues per tal de dotar-los de nous elements de dinamització.

El director general de Desenvolupament Rural ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una visita que ha realitzat avui a la Cooperativa Agrària Sant Roc d’Albesa i l’empresa de distribució alimentària PIGOT-DIS de Balaguer . Ambdues entitats s’han acollit a les subvencions previstes dins el Pla de Desenvolupament Rural (PDR), que atorga el Departament d’Agricultura de la Generalitat i que tenen per objectiu modernitzar i incrementar la competitivitat de les estructures del teixit empresarial de Catalunya.

Barcelona, 8 de setembre de 2003

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia