Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Generalitat anuncia al sector que participarà en el cofinançament dels ajuts a la fruita seca

El DARP i el MAPA iniciaran la setmana vinent converses per establir una solució per als ajuts de la fruita seca

query_builder   27 juny 2003 20:40

event_note Nota de premsa

La Generalitat anuncia al sector que participarà en el cofinançament dels ajuts a la fruita seca

El DARP i el MAPA iniciaran la setmana vinent converses per establir una solució per als ajuts de la fruita seca

Avui, dia 27 de juny, el director general de Desenvolupament Rural del DARP, Francesc Xavier Ballabriga, i els representants de les organitzacions agràries catalanes (UP, JARC, ASAJA), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), i de la indústria dels fruits secs (AEFRUSE), han mantingut una reunió per tal d’analitzar i avaluar el text de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), aprovat ahir pel consell de ministres d’Agricultura de la UE, sobre la fruita seca. La reunió, que ha tingut un caràcter informatiu entre administració i sector després de l’aprovació de la reforma agrària, s’ha convocat abans d’iniciar les converses que el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) mantindrà la setmana vinent amb representants del Ministeri d’Agricultura a Madrid (MAPA).

El director general de Desenvolupament Rural del DARP, Francesc Xavier Ballabriga ha explicat que la Generalitat s’ha compromès amb els representants de les organitzacions agràries que l’Administració catalana participarà en el cofinançament dels ajuts a la fruita seca. En aquest sentit, Ballabriga ha assegurat que tant el Departament d’Agricultura com les organitzacions agràries coincideixen en què els productors de fruita seca no es poden quedar sense ajuts aquest any 2003, ja que l’acord de reforma de la PAC preveu ajuts per al 2004, i que es buscaran solucions conjuntament amb el Ministeri i les altres comunitats autònomes principals productores de fruita seca de l’Estat, com Balears, Aragó, Múrcia, València i Andalusia.

Així mateix, Ballabriga ha assegurat que la voluntat del Govern de la Generalitat és buscar una sortida positiva pel sector i trobar la fórmula més adient per buscar una solució més positiva per a l’avellana amb una quantitat addicional a l’establerta per la reforma de la PAC, ja que aquesta és insuficient.

D’altra banda, Francesc Xavier Ballabriga ha dit que el conseller Josep Grau mantindrà una trobada amb el ministre Miguel Arias Cañete la setmana vinent per tal d’exposar-li  les necessitats del sector i iniciar les converses amb el MAPA per establir una solució i un acord de cofinançament per als ajuts a la fruita seca.

 

A Catalunya els cultius de fruita seca distribuïts per les diverses comarques  representen més de 83.305 hectàrees, de les quals 58.017 corresponen a ametllers, 19.376 ha. a avellaners, 5.358 a garrofers i  316 ha. a noguers.

Barcelona, 27 de juny de 2003

`