Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Denominació d'Origen Catalunya presenta demà els seus vins al Palau Robert de Barcelona

query_builder   23 abril 2003 13:51

event_note Nota de premsa

La Denominació d'Origen Catalunya presenta demà els seus vins al Palau Robert de Barcelona

En el marc l’ exposició “Els sentits del vi” que es pot visitar des del mes de desembre al Palau Robert de Barcelona, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del vi Catalunya presentarà els seus vins en un acte organitzat conjuntament amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

 El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Domingo Valiente, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Catalunya, Carles Andreu, presidiran l’acte de presentació, on s’exposaran les grans línies de treball que s’estan portant a terme a la Denominació d’Origen Catalunya i també els reptes de futur que s’estan treballant perquè el sector vitivinícola desenvolupi i consolidi mercats tant internacionalment com nacional.

La Denominació d’Origen Catalunya es caracteritza per la seva voluntat de potenciació de la qualitat i d’augment de les opcions de comercialització, uns fets ja demostrables en els principals mercats internacionals.

La DO Catalunya és innovadora gràcies a la diversitat de varietats de raïm autoritzades que afavoreix l’experimentació, tant en la vinya com en el celler. Aquest acte s’emmarca en la campanya de promoció “Catalunya país de vins” que va iniciar l’INCAVI el passat 2002 i que dóna a conèixer la riquesa de la nostra terra i de les personalitats del vi.

El programa d’activitats que ha preparat l’INCAVI junt amb els Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen, a desenvolupar al Palau Robert, permetrà conèixer les 11 denominacions d’origen catalanes: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà - Costa Brava, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta; on, en cada una d’elles, la geografia, el clima i les varietats de vinya fan que els seus vins siguin diversos entre ells, però amb un denominador comú: la dedicació i l’afany de superació dels productors i elaboradors Es degustaran els vins de:

Can Dez Mas, SL (Esparreguera), Sol de Brugàs, SL (Sant Quintí de Mediona), Bodegas Anoia, SA (Carme),Fermí Bohigas, SA (Òdena), Cellers Camp de Tarragona, SL (la Secuita), La Xarmada, SCCL (Pacs del Penedès), Clos Vitis SL, Montmarçal Vinícola, SA (Castellví de la Marca),Celler Leonardo Cano Peña (Vallbona d’Anoia), Bodegas Roqueta, SA (Manresa),J. Garcia Carrión, SA – Jaume Serra (Vilanova i la Geltrú), Jean Leon, SL (Torrelavit),Miguel Torres, SA (Vilafranca del Penedès) RECORDATORI Acte: Presentació dels vins de la Denominació d’Origen Catalunya Dia: Dijous, 24 d’abril de 2003 Hora: 19:30 hores Lloc: Palau Robert Pg. de Gràcia, 107 Barcelona

Barcelona, 23 d’abril de 2003