Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Nova llotja de Pescadors a Deltebre

El projecte compta amb un pressupost inicial de 420.000 euros que seran finançats pel Govern de la Generalitat en la se

query_builder   13 desembre 2002 15:02

event_note Nota de premsa

Nova llotja de Pescadors a Deltebre

El projecte compta amb un pressupost inicial de 420.000 euros que seran finançats pel Govern de la Generalitat en la se

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha explicat  avui que el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha encarregat l’elaboració del projecte de construcció de la nova llotja de Pescadors de Deltebre.

El conseller Grau ha anunciat que "el projecte estarà enllestit el proper mes de gener i per a la seva aprovació definitiva, serà consensuat amb la Confraria de Pescadors de Deltebre".

Grau ha dit que "una vegada aprovat el projecte definitiu, mitjançant Ports de la Generalitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), anirà a concurs públic l’adjudicació d’aquesta infrastructura pesquera, que compta amb un pressupost inicial de 420.000 €, finançats en la seva totalitat pel Govern de la Generalitat de Catalunya (70% Ports de la Generalitat i 30% Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca)"

La llotja comptarà amb 270 m2 de superfície construïda i disposarà d’una estació depuradora de marisc davant la importància d’aquestes produccions a la zona.

D’altra banda, pel què fa a la maquinària necessària pel funcionament de la llotja, aquesta serà propietat de la Confraria de Pescadors, i el DARP en subvencionarà el 75% del total de la inversió.

Grau ha dit que "aquesta actuació respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya  de potenciar la modernització del sector pesquer del litoral català per tal que sigui competitiu i pugui afrontar el futur amb garanties".

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de les noves instal·lacions del Port Pesquer de Deltebre.

Les noves instal·lacions portuàries, que han comptat amb una inversió per part de la Generalitat de 2 milions d’euros, ocupen un total de 29.538 m2 i inclouen una zona pesquera amb 37 punts d’amarratge, superfície de terra edificable, una àrea de reparació d’embarcacions i un passeig per a vianants.

Barcelona, 13 de desembre de 2002