Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La DO Protegida Les Garrigues s'amplia territorialment

query_builder   27 maig 2003 12:49

event_note Nota de premsa

La DO Protegida Les Garrigues s'amplia territorialment

Aquesta ampliació suposa un increment de l’àmbit territorial de la DOP Garrigues de 817 ha., la qual cosa representa un increment d’un 2’5%, en passar de 32.747 ha. a 33.564 ha.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) ha aprovat l’ampliació territorial de la Denominació d’Origen Oli de Les Garrigues. A partir de la seva publicació en el DOGC, la qual cosa es va produir ahir, l’ampliació territorial d’aquest producte queda transitòriament reconeguda a Catalunya i posteriorment, mitjançant la seva publicació al BOE serà ratificat a nivell estatal.

Respecte a la inscripció definitiva d’aquesta modificació del plec de condicions de la DOP Les Garrigues en el Registre comunitari de Denominacions d’Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides establert en el Reglament (CEE) nº 2081/92 de la Comissió Europea, manca únicament que es publiqui la sol·licitud d’ampliació d’aquest registre i a què transcorri el termini legal per a la presentació d’al·legacions que estableix l’esmentat reglament.

La zona geogràfica ampliada comprèn els següents termes municipals: Tarrés de la comarca de les Garrigues, Alcarràs, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Soses, Torres de Segre de la comarca del Segrià i la part dels terrenys dels municipis d’Aitona i Seròs que no estaven protegits.

Aquesta ampliació suposa un increment de l’àmbit territorial de la DOP Garrigues de 817 ha, la qual cosa representa un increment d’un 2.5% (es passa de 32.747 ha a 33.564 ha).

Per tal de justificar aquesta ampliació el DARP va realitzar un complet estudi edafològic i de producció per tal de comprovar que la zona a ampliar tingués les mateixes característiques que la zona inclosa a la DOP.

La DOP Garrigues va ser creada i reglamentada l’any 1977 i inscrita en el registre comunitari de DOP i IGP d’acord amb la normativa comunitària  el juny de 1996.