- La delegada del Govern a Tarragona, Lucía López, juntament amb la directora d’Igualtat i Feminisme, Eva Ferran, ha encapçalat aquest matí l’acte, que ha comptat amb una ponència de Lluc Pagès, educador social expert en masculinitats i violències masclistes
- “Treballem perquè tothom tingui eines per identificar les violències i frenar-les. Com diu la campanya institucional que hem endegat, ‘el silenci és violència’. S’ha acabat el temps de callar, ens enfrontem a una necessitat de canvi social i cultural profund, tots hi estem implicats ”, ha reivindicat López
La delegada del Govern a Tarragona, Lucía López, juntament amb la directora d’Igualtat i Feminisme, Eva Ferran, ha encapçalat aquest matí l’acte en commemoració del 25N a Tarragona, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
La jornada, que s’ha celebrat a la sala Pau Casals de la Delegació del Govern de la Generalitat, ha començat amb unes paraules de la delegada, on ha reivindicat que l’Executiu treballa “perquè tothom tingui eines per identificar les violències i frenar-les. Com diu la campanya institucional que hem endegat, ‘el silenci és violència’. S’ha acabat el temps de callar, ens enfrontem a una necessitat de canvi social i cultural profund, tots hi estem implicats ”. A més, la delegada també ha recordat que el Govern ha aprovat 32 accions encaminades a eradicar les violències, a través d’un conjunt d’accions transversals, que plantegen un abordatge integral i que inclouen l’ampliació de nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE). També s’obrirà un SIE especialitzat en violències digitals, o es crearan serveis i recursos d’atenció especialitzada i acompanyament a totes les dones i els seus fills i supervivents per als casos de les violències més invisibles, com ara la mutilació genital femenina, els matrimonis forçat i el tràfic d’éssers humans.
En aquest sentit, també ha recordat que s’ha aprovat el Pacte català contra les violències masclistes, perquè “per fer front a aquesta problemàtica, és necessari que hi hagi consens polític, social, i institucional que acompanyi el seu desplegament. És necessari que tots treballem plegats”.
Per la seva part, la directora d’Igualtat i Feminisme, Eva Ferran, ha recordat que “tota la ciutadania i en especial les donen tenen a la seva disposició el telèfon 900 900 120, els Serveis d’informació i atenció a les dones municipals i comarcals, i els Serveis d’intervenció especialitzada”.
A continuació, l’educador social expert en masculinitats i violències masclistes, Lluc Pagès, ha fet una ponència sobre violències masclistes. La jornada, que ha comptat amb una cinquantena d’assistents, ha clos amb la lectura de la declaració institucional del 25N.