Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau confia que la posició francesa afavorirà als productors catalans davant la reforma de la PAC

query_builder   17 juny 2003 19:04

event_note Nota de premsa

Grau confia que la posició francesa afavorirà als productors catalans davant la reforma de la PAC

El màxim responsable del l’Administració agrària catalana ha fet aquests declaracions en el decurs de la inauguració de la nova oficina comarcal del DARP a Manresa

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau ha dit avui, en el decurs de la inauguració de la nova oficina comarcal del DARP a Manresa, que confia en què la posició francesa davant les negociacions que s’estan portant a terme en el Consell  de Ministres d’Agricultura de la Unió Europea sobre la reforma de la PAC pot afavorir als productors catalans. En aquest sentit, Grau ha afirmat que la posició francesa defensa punts molt semblants als que s’han proposat des de Catalunya

D’altra banda, el màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha recordat que França va aconseguir que es garantís el pressupost agrícola de la UE dels 15 països membres i que se n’establís un de nou fins el 2014 per als 10 estats que entraran a formar part de la UE.

Així mateix el conseller ha dit que confia en què el ministre Arias Cañete aconsegueixi el màxim suport per introduir les propostes de Estat espanyol i alhora defensi els productors catalans. Grau també ha assegurat que a part del gruix de la negociació de la PAC cal veure con aniran les reunions sobre de les OCM que s’estan duent a terme.

El conseller d’Agricultura ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració de la nova oficina comarcal del DARP a Manresa.

Barcelona, 17 de juny de 2003

`