Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Grau presentarà demà El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa, al Mercat de la Boqueria

query_builder   4 novembre 2002 18:26

event_note Nota de premsa

El conseller Grau presentarà demà El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa, al Mercat de la Boqueria

Aquest llibre té com a objectiu principal presentar el panorama de la fruita dolça al nostre país i alhora, explicar quin ús se’n pot fer a la cuina

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, presentarà demà dimarts, dia 5 de novembre, el llibre El gran llibre de la fruita dolça de Josep Lladonosa al Mercat de la Boqueria.

El gran llibre de la fruita dolça té com a objectiu principal presentar el panorama de la nostra fruita dolça i alhora, explicar quin ús se’n pot fer a la cuina. A més, al llibre apareixen més de cent plats – primers, segons i tercers- on la fruita hi té un paper decisiu. Algunes són receptes sorgides de la tradició culinària, altres pertanyen a l’escola més refinada de la cuina internacional i, un tercer bloc són d’elaboració pròpia de l’autor del llibre.

Josep Lladonosa és autor de tretze llibres, entre els quals destaquen La cuina medieval catalana, El gran llibre de la cuina catalana, La cuina dels arrossos o La cuina dels grans mestres. Ha rebut guardons com el Premio Nacional de Gastronomia (1980) i la medalla del Mèrit Gastronòmic de la Federació Catalana d’Associacions Professionals d’Hostaleria (2000).

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana arribarà a les 18:00 hores al Mercat de la Boqueria, on serà rebut per Pere Alcober, president de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Ripoll, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Lluís Pagès, director de Pagès Editors i, Josep Lladonosa. Seguidament, es traslladaran a l’Aula Gastronòmica, on es duran a terme els parlaments a càrrec de Lluís Pagès, director de Pagès Editors, i Manuel Ripoll, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria. Després dels parlaments, s’iniciarà la presentació del llibre “El gran llibre de la fruita dolça” a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, i de Josep Lladonosa, autor del llibre i Pere Alcover, president de l’Institut Municipal Mercats de Barcelona i regidor de l’Ajuntament de Barcelona. El conseller d’Agricultura, Josep Grau, clourà l’acte.

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:Presentació del llibre El gran llibre de la fruita dolça

DIA:Dimarts, 5 de novembre de 2002

HORA:18:00 hores

LLOC:Mercat de la Boqueria

Aula Gastronòmica

La Rambla, 91

Barcelona

Dilluns, 4 de novembre de 2002