- Més de 300 persones privades de llibertat han gaudit de projeccions en centres penitenciaris i de justícia juvenil
El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha participat en la cloenda de la 21a Mostra de Cinema Espiritual, que ha tingut lloc a l’Auditori de l’Església Evangèlica UNIDA de Terrassa. Durant l’acte, Espadaler ha remarcat el recorregut de la Mostra, destacant que "és una llavor de convivència i respecte que germina arreu del territori, des de grans ciutats fins a espais com els centres penitenciaris i de justícia juvenil".
Enguany, la Mostra ha assolit xifres rècord amb 95 projeccions, 81 presentadors i la participació de 35 municipis, consolidant-se com un espai de referència cultural i de reflexió sobre valors universals com el respecte, la convivència i el diàleg interreligiós. Segons Espadaler, l’espiritualitat “aporta valors positius a la societat, com el respecte, la comprensió de l’altre i la capacitat de conviure amb la diferència”. Així mateix, ha destacat els vint-i-un anys de trajectòria de la Mostra, subratllant que “aquestes iniciatives són essencials per construir una societat més justa i cohesionada”.
L’acte de cloenda ha comptat amb la presència del director general d’Afers Religiosos, Ramon Bassas, i la participació del pastor de l’Església Evangèlica Unida, Andreu Dionís; la regidora d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Terrassa, Montserrat Caupena; i el director de Joventut i Audiovisuals de l’Església Unida de Terrassa, Chiyana Simões, qui ha dinamitzat el debat posterior. La jornada també ha inclòs la projecció de la pel·lícula Io, Capitano, del director italià Matteo Garrone, una història colpidora que també s’ha pogut veure a set sales més dins el marc de la Mostra.
Sis pel·lícules catalanes protagonitzen l’edició
La programació d’aquesta edició ha inclòs sis produccions catalanes: El fred que crema de Santi Trullenque, La flama que mai s’apaga de Carles Couso, El Matralla de Jordi Roigé, Sota la mirada de Jagannath de Juan Francisco Cuyàs i Roger Canals, Morir en comunitat i El camí Ingesià de l’Àmbit Cultural de les Benedictines. Entre elles, El fred que crema ha estat la més projectada, arribant a sis sales.
Nous formats per arribar a més públics
La Mostra ha ampliat els seus formats amb la preestrena de la docusèrie Els Pastorets del dret i del revés, que aquest Nadal es podrà veure a totes les televisions locals de Catalunya. Aquest acte, celebrat divendres 22 de novembre, ha reunit 300 persones en una sessió única que ha inclòs els dos primers episodis de la sèrie.
Cinema als centres penitenciaris i de justícia juvenil
En aquesta edició, més de 300 persones privades de llibertat han gaudit de projeccions cinematogràfiques. Als centres penitenciaris de Dones de Barcelona, Puig de les Basses, Lledoners, Ponent, Joves, Mas d’Enric, Brians 1, Brians 2 i Quatre Camins, s’ha projectat la pel·lícula Mi otro Jon de Paco Arango; i, d’altra banda, als centres educatius de Can Llupià, Oriol Badia, Montilivi, l’Alzina, el Segre i Til·lers, s’ha projectat La Brigade de Louis-Julien Petit.
Vint-i-un anys de trajectòria
La Mostra de Cinema Espiritual és una iniciativa impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos, del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica, amb l’objectiu de fomentar la reflexió, el respecte a la diversitat i la convivència a través del cinema.
Amb vint-i-un anys de trajectòria, la Mostra és un espai de trobada per promoure el diàleg interreligiós i la convivència, que compta amb la col·laboració de més d’una seixantena d’organismes i entitats que fan realitat aquest projecte, entre les quals hi ha la Filmoteca de Catalunya i diversos ajuntaments, universitats i entitats culturals, cíviques i religioses.