El director general de lInstitut Català de la Vinya i el Vi, Domingo Valiente i el president del Consell Regulador de la Denominació dOrigen Terra Alta, Francesc Fuster, presidiran el proper dimarts, dia 15 dabril, lacte de presentació de les noves anyades de la Denominació dOrigen Vi Terra Alta en el marc de la gran exposició Els sentits del vi, que es pot visitar des del mes de desembre i fins al mes de juny al Palau Robert de Barcelona.El Consell Regulador de la Denominació dOrigen Terra Alta ha realitzat una acurada selecció dels vins que selaboren en aquella zona, i que conformen lestendard i la manifestació de les grans elaboracions i limportant potencial que tenen aquests vins. A lacte de presentació sexposaran les grans línies de treball que sestan portant a la Terra Alta i també els reptes de futur que sestan treballant perquè el sector vitivinícola daquesta comarca, motor de la seva economia, desenvolupi i consoli mercats tant a nivell internacional com nacional. Posteriorment, els elaboradors presents realitzaran un tast comentat dels vins presentats.Es degustaran els vins de les noves anyades de: - Cooperativa Agrícola de Batea- Cooperativa Agrícola de Bòt- Cooperativa Agrícola de Corbera dEbre- Cooperativa Agrícola de Vilalba dels Arcs- Celler Mariol- Agrícola Fuster- Vinyes i Cellers Clua- Cal Menescal- Vins Piñol- Altavins ViticultorsAquest acte semmarca en la campanya de promoció Catalunya país de vins que va iniciar lINCAVI el passat 2002 i que dóna a conèixer la riquesa de la nostra terra i de les personalitats del vi. El programa dactivitats que ha preparat lINCAVI junt amb els Consells Reguladors de les Denominacions dOrigen, a desenvolupar al Palau Robert, permetrà conèixer les 11 denominacions dorigen catalanes: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà - Costa Brava, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta; on, en cada una delles, la geografia, el clima i les varietats de vinya fan que els seus vins siguin diversos entre ells, però amb un denominador comú: la dedicació i lafany de superació dels productors i elaboradors.