Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Es presenta a Barcelona la DOP Arròs del Delta de lEbre

Aquesta producció garanteix la continuïtat del model agronòmic del Delta de lEbre El secretari general del Departament dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Germà Gordó, el president del Consell Regulador de la Denominació dOrigen Protegida Arròs del Delta de lEbre, Francesc J. Reverté i el president de lAcadèmia Catalana de Cuina, Miquel Espinet presidiran demà dia, 22 doctubre, lacte de presentació de la Denominació dOrigen Protegida Arròs del Delta de lEbre que tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya. A més, entre altres personalitats també hi assistirà el director general dIndústries i Qualitat Agroalimentària del DARP, Enric Segarra. El Govern de la Generalitat, mitjançant el departament dAgricultura, Ramaderia i Pesca, va determinar els eixos fonamentals que ha de tenir un model agronòmic sostenible en el marc de la Política Agrícola Comuna per tal dimpulsar i garantir el futur del sector agrari del Delta de lEbre. En aquest sentit, no hi ha cap alternativa a mig termini a lactual conreu de larròs del Delta de lEbre capaç de donar resposta de manera simultània i equilibrada als aspectes ambientals, econòmics i socials com ho fa aquest conreu. El Delta de lEbre, és una zona amb unes característiques climàtiques i edafològiques especials, pròpies i diferents daltres zones arrosseres, que la fan idònia pel conreu i la producció darròs de qualitat . A més a més, presenta una integració òptima en aquest espai geogràfic i contribueix a la conservació dels ecosistemes naturals. Larròs del Delta de lEbre és un producte molt vinculat al seu origen, al lloc d’on procedeix, el Delta de L’Ebre, amb un microclima específic caracteritzat per un clima mediterrani suau, una hidrografia circumscrita a lEbre, al vent del Sud i als dos canals paral·lels al riu i uns sòls sense pràcticament relleu. Sense oblidar-nos del caràcter tradicional del seu conreu, el qual queda bé patent en les nombroses referències escrites, la primera de les quals ens remunta al segle XV. Aquest producte conreat en petites explotacions, ha constituït un dels aprofitaments fonamentals dels terrenys pròxims al riu. En definitiva, totes aquestes circumstàncies fan que larròs del Delta de lEbre compleix amb tots els requisits i les condicions necessàries per què hi sigui reconegut com a Denominació dOrigen Protegida (DOP) mitjançant Reglament Europeu. Per aquest motiu, el Departament dAgricultura, Ramaderia i Pesca des de fa temps treballa en aquest canvi de figura jurídica, i ja al juliol denguany va quedar protegit amb caràcter transitori com a DOP Arròs del Delta de lEbre a nivell de Catalunya.Durant la presentació de la DOP del Delta de lEbre es farà una degustació de plats cuinats per tres prestigiosos cuiners autòctons de la zona del Delta de lEbre, els quals prepararan i posteriorment comentaran cinc plats elaborats utilitzant com a base larròs protegit sota la DOP Arròs del Delta de lEbre.Han confirmat la seva assistència a aquest acte diversos restauradors i persones del món de la gastronomia, com ara el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, el president de la Chaîne de Rôtisseurs de Girona i la directora de lAssociació Catalana de Fondes de Catalunya, representants de prestigiosos restaurants com ara Botafumeiro, Ca lIsidre, Casa Gallau, El Elche, Hofmann, La Gamba de Palamós, Magi Vinya Rosa, Parellada, Sala de Berga, 7 Portes i Via Veneto.CONVOCATÒRIA DE MITJANS DE COMUNICACIÓActe: Presentació de la DOP Arròs del Delta de lEbreDia:Dimecres, 22 doctubreHora:12:30 horesLloc:Teatre Nacional de CatalunyaPlaça de les Arts, 1BarcelonaBarcelona, 21 doctubre de 2003
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia