Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Govern català impulsa un model agronòmic pel futur del Delta de l'Ebre

Garantir el manteniment de les hectàrees actuals de conreu de l'arròs i impulsar la fusió de les cooperatives arrossair

query_builder   13 desembre 2002 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern català impulsa un model agronòmic pel futur del Delta de l'Ebre

Garantir el manteniment de les hectàrees actuals de conreu de l'arròs i impulsar la fusió de les cooperatives arrossair

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha anunciat  avui un model agronòmic pel futur  del  Delta de l’Ebre .

El Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), ha determinat els eixos fonamentals que ha de tenir un model agronòmic sostenible en el marc de la Política Agrícola Comuna per tal d’impulsar i garantir el futur del sector agrari del Delta de l’Ebre.

En aquest sentit, el conseller Grau creu que no hi ha cap altra alternativa a mig termini a l’actual conreu de l’arròs del Delta de l’Ebre capaç de donar resposta de manera simultània i equilibrada als aspectes ambientals, econòmics i socials com ho fa aquest conreu.

Grau ha afegit que el manteniment de la superfície actual, d’unes 20.000 ha, és un objectiu estratègic prioritari en la mesura que representa el volum de producció necessari per a fer viable l’estructura industrial, de transformació i comercialització, del producte.

El màxim responsable del DARP ha dit que aquesta estructura, que avui està formada bàsicament per les cooperatives arrossaires haurà de ser reforçada i potenciada per tal que estigui en condicions de ser competitiva en el context de la situació actual i les tendències de futur del mercat.

Això passa per la concentració i la fusió de les cooperatives arrossaires que el govern està impulsant .

Grau ha recordat que la signatura de dos protocols de fusió, l’un amb les cooperatives de la marge esquerra el proppassat mes de juliol i l’altre amb les de la marge dreta el passat  mes d’agost representen un avenç important en aquesta direcció que haurà de completar-se amb l’execució de les previsions que s’hi contenen.

D’altra banda donades les funcions ambientals i ecològiques del conreu caldrà establir  línies d’ajut complementaries a les actuals que compensin de manera adequada els pagesos productors d’arròs de les majors despeses i dels menors ingressos que comporta la pràctica de sistemes de cultiu respectuosos amb les excepcionals característiques ambientals del Delta i en especial amb la preservació de la seva riquesa faunística.

Grau ha explicat això en el decurs d’una roda de premsa a Deltebre .

Barcelona, 13 de desembre de 2002