El director general d’Idústries i Qualitat Aroalimentària del Departament dAgricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), Enric Segarra, es reunirà avui, a les 17 hores, amb els membres del Consell Regulador de la DOP Siurana per tractar de la situació actual i futura d’aquesta Denominació dOrigen. En concret, en aquesta reunió es tractarà especialment del nou repte que significa la recent aprovació de l’ampliació de l’àmbit territorial daquesta DOP, la qual cosa suposarà més producció d’oli certificat sota aquesta denominació.La Denominació dOrigen Siurana es va crear lany 1977, es va reglamentar lany 1979 (Ordre 19/11/79, BOE 13/12/79) i es va inscriure al registre comunitari de les Indicacions Geogràfiques i Denominacions dOrigen lany 1996 (R (CE) 1107/96).Fins principis d’any, l’àmbit territorial d’aquesta DOP el composaven 47 municipis i pedanies de les comarques del Priorat , El Tarragonès , La Ribera dEbre , LAlt i El Baix Camp i El Baix Penedès. Posteriorment, en lany 1994 va ser ampliat amb la incorporació de 11 municipis del Baix Penedès. El 27 de febrer d’enguany, i a sol·licitud del Consell Regulador de la D.O.P. Siurana, va quedar aprovada una nova ampliació del seu àmbit territorial, mitjançant la seva publicació en el DOGC. A partir d’aquesta publicació en el DOGC, l’ampliació territorial d’aquest producte quedava transitòriament reconeguda a Catalunya. El passat 27 d’octubre, aquesta ampliació ha quedat ratificada a nivell estatal mitjançant la seva publicació al BOE. Per comarques la superficie de oliveres és (Ha) :COMARCA DOP inicialAmpliacióTOTALAlt Camp73012942024Baix Camp6026306056Baix Penedès13611361Conca de Barberà709709Priorat28702870Ribera d’Ebre20521732225Tarragonès64711001747TOTAL12325466716992Pel que fa a la producció d’oli:DOP inicialDOP futuraCOLLITAPRODUCCIÓ D’OLI (Kg)PRODUCCIÓ D’OLI que es podría certificar (Kg)1997-19984.695.5196.849.6301998-19993.731.0627.001.6311999-20005.471.6009.682.8132000-20013.126.8814.255.4072001-20026.164.8587.683.716Loli emparat per aquesta DOP constitueix un 11% del mercat produït a Catalunya. La producció està adreçada principalment al mercat espanyol i català que consumeix un 70% de la producció. Més del 95% del 30% doli que resta, és consumit en països de la Unió Europea.