Així ho ha anunciat el conseller Grau en el decurs d’una roda de premsa, que s’ha celebrat avui a l’Ajuntament de Fondarella, en la qual hi ha assistit l’alcalde de Fondarella, Joan Reñé, el President de Copirineo, Miquel Peró i el president de la Societat COPIRINEO C.L.C.S.A i director general de Copirineo, Josep Escalés

La Cooperativa Copirineo que recentment va crear la societat COPIRINEO C.L.C.S.A., juntament amb les Cooperatives  de Vallfogona de Balaguer, Pla de Vencilló i Sant Jaume de Palau, ha anunciat avui en el decurs d’una roda de premsa  que ubicarà la seva  planta formatgera al municipi de la  Fondarella, al Pla d’Urgell.

En aquest sentit, la nova planta d’elaboració de formatge mozzarela s’ubicarà a la Fondarella en  un terreny de 21.500 m2,  ja que aquest municipi a nivell logístic proporciona tots els serveis necessaris per a la nova planta.

Aquest projecte compta amb la participació de Casa Tarradellas i amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca que s’emmarca dins el pla de modernització i concentració de cooperatives agràries.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha anunciat que el DARP participarà  amb 3,7M€ en aquesta nova planta formatgera a traves del Pla de modernització  i concentració de cooperatives.

Grau també ha explicat, que aquesta nova planta servirà per reforçar la cooperativa Copirineo, que en aquests moments també esta treballant per reubicar, dins el mateix municipi, i modernitzar  la planta que aquesta Cooperativa té a la Pobla de Segur.

El conseller ha recordat que el sector lleter català està tenint una forta evolució en els últims anys i que fruit d’això s’estan articulant projectes com el de Copirineo.

El màxim responsable de l’Administració agrària  catalana ha remarcat que aquest projecte beneficiarà a les 118 ramaderies associades a aquesta iniciativa.

Barcelona, 6 de novembre de 2003