Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP promociona els programes Leader+ i Proder al Salón de las Actividades y las Acciones para el Progreso de los Territorios Rurales (SAPRural2003)

query_builder   6 març 2003 17:55

event_note Nota de premsa

El DARP promociona els programes Leader+ i Proder al Salón de las Actividades y las Acciones para el Progreso de los Territorios Rurales (SAPRural2003)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, promocionarà durant els dies 7,8 i 9 de març els programes Leader Plus i Proder de Catalunya en el marc del Salón de las Actividades y las Acciones para el Progreso de los Territorios Rurales (SAPRural 2003) a Madrid. En aquest sentit, el DARP participarà en aquest saló amb un stand juntament amb tots els grups d’Acció Local dels programes Leader Plus i Proder. El programa LEADER+ és una iniciativa que té l’objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que habiten aquestes en àrees, creant llocs de treball i evitant la seva regressió econòmica. Les estratègies s’han articulat a l’entorn de la utilització de nous coneixements i tecnologies; de la millora de la qualitat de vida a les àrees rurals; de la valorització dels productes locals; o de la potenciació dels seus recursos naturals i culturals. Paral·lelament, per tal de poder cobrir al màxim el territori rural català, el DARP ha posat en marxa el programa PRODER, en el qual s’han integrat tres mesures –P, S i M5– del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) per al període 2002-2006. En aquest sentit, aquestes mesures fan referència a la diversificació de les activitats en l’àmbit agrari per a l’augment de llocs de treball i ingressos alternatius; la promoció del turisme i l’artesania; i el foment de la transformació i la comercialització de productes de l’artesania alimentària. Durant l’exercici 2002 s’han obert les convocatòries corresponents per tal de poder sol.licitar els ajuts. Pel que fa al Leader Plus, han estat ja aprovades 81 actuacions amb una inversió d’11.238.960 euros i una subvenció de 2.723.941 euros. D’altra banda, pel que fa al Proder han estat aprovades 46 actuacions amb una inversió de 5.998.150 euros i una subvenció d’1.480.148 euros. Aquestes polítiques de desenvolupament contribueixen a generar noves activitats econòmiques, al manteniment de la població en les àrees rurals i, a l’equilibri territorial de Catalunya. SAPRural 2003 té com a objectius analitzar els profunds canvis estructurals que ha experimentat el món rural durant l’últim segle i les seves expectatives actuals, a més d’exposar els valors que pot oferir a la societat del segle XXI. L’acte d’inauguració serà presidit pel ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias Cañete i comptarà amb l’assistència del director general de Desenvolupament Rural del DARP, Francesc Xavier Ballabriga. Barcelona, 6 de març de 2003