Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP presenta els ajuts a les explotacions agràries afectades pels temporals i els incendis

La Taula de Foment i Modernització Agrària ha valorat favorablement els ajuts establerts

query_builder   5 setembre 2003 14:01

event_note Nota de premsa

El DARP presenta els ajuts a les explotacions agràries afectades pels temporals i els incendis

La Taula de Foment i Modernització Agrària ha valorat favorablement els ajuts establerts

Aquest matí, s’ha reunit, a la seu del DARP a Barcelona, la Taula de Foment i Modernització Agrària on  hi  eren presents representants d’UP, JARC, ASAJA-AEALL i de la FCAC i  que ha estat presidida pel director general de Desenvolupament Rural del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Francesc Xavier Ballabriga.

En aquesta reunió el DARP  ha presentat i ha consensuat amb les diferents organitzacions agràries membres de la Taula les Ordres que hauran d’establir els ajuts per cobrir les necessitats financeres i efectuar plans de millora de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics ocasionats pels temporals dels mesos de juliol i agost, així com pels danys produïts pels incendis aquest mateix mes d’agost.

Els temporals i els incendis produïts el passat mes d’agost van causar greus danys en infrastructures, serveis públics i béns de titularitat privada, entre els quals s’inclouen els danys produïts en les explotacions agràries de les zones afectades.

Des de la Generalitat de Catalunya es van iniciar de forma immediata actuacions urgents per  fer front  a tots els danys ocasionats, i el Govern va aprovar un Decret per tal que els departaments competents establissin els ajuts a través de les corresponents Ordres.

En aquest context el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca  ha presentat avui  als representants del sector agrari català  les mesures concretes en l’àmbit de les explotacions agràries, les quals han assolit el consens de tots els membres de la Taula de Foment.

Així mateix, en la mateixa reunió s’ha donat ell vist-i-plau a l’Ordre de convocatòria dels ajuts per a realitzar inversions de millora en explotacions incloses en el Pla estratègic del Maresme.

Barcelona, 5 de setembre de 2003

`