Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP preveu que enguany Lleida tindrà una collita de fruita d'os de gran qualitat

query_builder   8 maig 2003 18:44

event_note Nota de premsa

El DARP preveu que enguany Lleida tindrà una collita de fruita d'os de gran qualitat

El Director General de Producció Agrària i Innovació Rural, Xavier Coll, destaca que l’increment de producció permetrà a més conquerir nous mercats exteriors

El Director General de Producció Agrària i Innovació Rural, Xavier Coll, acompanyat del Delegat Territorial del DARP a Lleida, Joan Fabregat ha anunciat avui en roda de premsa que la campanya de fruita d’os d’enguany assolirà un récord de qualitat respecte al darrer trienni (2000-2002).

Coll ha dit, en aquest sentit, que “si no s’espatlla, tindrem una collita de fruita d’os de gran qualitat a Lleida, essent aquest el fet diferencial respecte als exercicis anteriors”.

Tant mateix, el Director General ha concretat que tota la fruita d’os  de la demarcació lleidatana (préssec, pavia i nectarina) experimentarà aquest any un creixement del 15% respecte a la campanya anterior.

Aquest augment de producció i de qualitat permetran, segons ha puntualitzat Xavier Coll al llarg de la roda de premsa, “conquerir nous mercats exteriors”, entre els quals, ha citat els països de l’Est i els països del Nord d’Europa, els quals no gaudeixen de les excel·lents condicions climàtiques que registra Lleida.

Per una altra banda, el Director General de Producció Agrària i Innovació Rural ha presentat també avui l’Inventari Fructícola de fruita d’os de Lleida, que actualitza les darreres dades que tenia el DARP corresponents als anys 1992-93.

En relació a l’Inventari, Coll ha destacat la gran renovació varietal constatada en els darrers exercicis. Així, el 70% de les plantacions de fruita d’os lleidatanes tenen menys de 10 anys de vida i el 42%, menys de 5 anys.

Lleida, 8 de maig de 2003